Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yeşilay niye soldu?

Tütün, alkol ve uyuşturucuyla mücadelede aktif kurumlardan biri de Yeşilay Cemiyeti' ydi. 'İdi' diyorum çünkü derneğe son bir yıl içinde sadece 1065 YTL bağış yapılmış. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Necati Özfatura afiş dahi bastıramamaktan şikâyetçi.
Acaba neden? Vatandaşlar tütüne, alkole ve uyuşturucuya olumlu bir gözle baktıkları için mi Yeşilay'a yardım etmiyor? Sanmıyorum.
Galiba bu ilgi azalmasının ardında başka faktörler var.
Bunlardan biri medya olsa gerek. Mesela tüm büyük gazetelerin sağlık sayfaları var. Bu bölümlerde çarşaf çarşaf sigaranın, alkolün ve uyuşturucuların yaptığı olumsuz etkiler anlatılıyor.
Bir başka faktör AKP hükümeti olabilir. Özellikle alkole ve uyuşturucuya 'kafadan' karşı olan kişilerden oluşmuş bir parti AKP.
Evet, sigaraya çok keskin bir itirazları yok ama yine de onların döneminde birçok toplumsal alan daha 'sigara içilmez' hale getirildi.
Uyuşturucu konusunda Emniyet de epey çaba sarf ediyor. Okullara giden 'yakışıklı' emniyetçiler, öğrencileri bilinçlendirmeye çalışıyor.
Afişe ne gerek var: Sigaraların üzerinde koca koca 'öldürür' yazıları yer almakta. Yani sigara satan firmalar, kendi ürünlerini kötülemek zorunda bırakılıyor.
Daha bir sürü faktör sayabiliriz. Hepsini bir araya getirdiğinizde sigara, tütün ve alkol karşıtı çalışmaların Yeşilay dışındaki kuruluşlara doğru kaydığını görüyoruz.
Sonuçta da 1920'de ' Hilal-i Ahdar' adıyla kurulan Yeşilay'ın niye artık ilgi görmediği ortaya çıkıyor sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA