Türkiye'nin en iyi haber sitesi

EMRE AKÖZ

THY'nin israfı

Geçenlerde günübirliğine Ankara'ya gittim. Türk Hava Yolları'nın saat 07.00 uçağında, kahvaltılık olarak sandviç ve yoğurt ikram edildi.
Ben yoğurda bayılırım ama kahvaltıda değil! Hayatım boyunca kahvaltıda hiç yoğurt yemedim. Zaten sadece benim değil, eşin dostun hazırladığı sofralarda da yoğurt olmadı.
Giyim kuşamlarından, sohbet konularından belliydi: THY'nin 07.00 uçağı kadınlı erkekli iş insanlarıyla doluydu.
Bu kişiler " Batı tipi " yemeklere alışıktır. "Acaba yoğurt onların tercihi mi" diye düşündüm.
Hayır, değildi.
Oturduğum yerden görebildiğim kadarıyla on yolcu, yoğurtları geri verdi. (Yiyene ise rastlamadım.) Hostesler de ambalajı açılmamış bu yoğurtları, diğer artıklarla birlikte çöpe gönderdi.
Yani sandviçler yenildi ama yoğurtlar israf edildi.
Ne gerek var? Madem o kadar para harcanıyor, bari THY kahvaltıda insanların tercih ettiği bir şey (reçel, zeytin, kurabiye, vb) sunsun.
Başlıkta " THY'nin israfı " dedik. Ama aslında olay "bizim üzerimizden" yapılan bir israf. Çünkü yoğurdun parası bilet fiyatına dahil. Yani THY israf yapsın diye para ödemiş oluyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.