Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Güldal Akşit sahiden hukuk mezunu mu?

Kocasından dayak yiyen, bıçaklanan, annesi öldürülen Nahide Opuz ile ilgili olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'ye neden ceza kestiğini anlamayanlar var.
AKP milletvekili Güldal Akşit de bunlar arasında. Meclis'teki Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olan Akşit, AİHM'nin böyle bir konuda ceza kestiği ilk ülke olduğumuzu öğrenince kızmış. Şöyle diyor:
"2002'den bu yana kadın hakları konusunda hem hükümet, hem de sivil toplum kuruluşları çok ilerleme kaydetti. Bunlar nasıl görmezden gelinebilir? Türkiye'ye haksızlık yapılıyor!"
Şişt, kesin alkışı" dedi.

***

Hukuk fakültesi mezunu Akşit, olaya nasıl bu biçimde yaklaşır? İnanılır gibi değil!
Alınan önlemler sonucunda ölümlü trafik kazalarının azalması başka şeydir, kırmızı ışıkta geçerek bir yayayı öldüren şoförün yargılanması başka şey...
Kapkaç çok azaldı diye, dün bir turistin çantasını kapan adamı yargılamayacak mıyız? İstatistiklerdeki olumlu gelişme ile suçun bireyselliği birbirine karıştırılır mı?
Bizim devlet, Nahide Opuz'a karşı görevini yapmadığı için AİHM cezayı kesti. Bu kadar basit!



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA