Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Üç çocuk: Hani teşvik?

Başbakan Erdoğan her fırsatta ailelerin en az üç çocuk yapmasını istiyor. Daha önce de yazdım: Türkiye'nin gelecekteki refahı açısından doğru bir fikir bu...
Çünkü 2050 yılı civarında nüfusumuz 95-100 milyona varacak... Bir süre o seviyede kalacak... Sonra da azalmaya başlayacak...
Nüfusun azalması ve yaşlanması birçok sorunu beraberinde getiriyor. İşte o sorunları yaşamamak için bugünden üç çocuk gerekiyor.
Ama bir dakika! Hayat şartları buna imkan tanımıyor: Hem insanları hayatın pahalı olduğu büyük kentlere dolduracağız... Hem de onlardan üç çocuk yapmasını bekleyeceğiz. Mümkün değil!
Peki, ne yapmalı? Elbette uygun bir teşvik politikası uygulanmalı: Aileler üç çocuk yaptıklarında bazı avantajlara sahip olmalı.
Ne bileyim mesela aile uzun vadeli taksitle daire sahibi olmalı... Şirketler ve okullar üçüncü çocuğun eğitimini üstlenmeli... Hatta Rusya'da olduğu gibi nakit yardımı bile yapılabilir.
Başbakan bu tip projelerin üretilmesi için talimat vermek yerine, sadece "Üç çocuk yapın..." demekle yetiniyor. Halbuki ayinesi (aynası) iştir kişinin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA