Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Oğuz Çetin: Manidar sessizlik

Fenerbahçe taraftarı herhalde en çok bir orta saha oyuncu olan Salih Uçan'ı merak ediyor... Ocak 1994 doğumlu bu gencin temel özelliklerini burada yazmıştım. (30 Kasım 2012) Salih oynuyorsa bilhassa onu izliyorum:
Topu kapmak için neler yapıyor?
Aldığında nasıl kullanıyor? Belki de en önemlisi, top kendisinde değilken nerede duruyor veya nereye koşuyor?
Aykut Kocaman, zorlu Bursaspor maçında Salih'i ilk 11'de başlattı. Bir sürprizi daha vardı hocanın: Salih'i hücuma yönelik oynattı. Çok da iyi yaptı.
Çünkü Salih cetvelle çizilmiş gibi yerden ve isabetli paslar atabiliyor. Salih'in bu meziyeti, tam da Stoch, Kuyt, Krasic gibi hızlı futbolculara göre...
Aykut Hoca, Salih ile Krasic'i eşleştirmişti... "Sırp Oku" lakaplı Krasic'in kaleye şutları; ileri fırlayışları kadar etkili olsaydı... Bu ortaklık sayesinde Fenerbahçe ilk yarım saatte iki gol bulabilirdi.
Ama olmadı.
Oynadığı her maçtan sonra, spor yazarları birkaç cümlelerini Salih'e ayırıyor.
Çünkü bütün F.Bahçeliler merakta:
Kalıcı olacak mı, yoksa sönüp gidecek mi?
Bunca lafı niye ettim biliyor musunuz?
Oğuz Çetin yüzünden! Milliyet'te yazan Oğuz Çetin, Bursaspor maçından sonra Salih hakkında tek kelime etmedi.
Beğenmiyorsa söylesin! Mesela Uğur Meleke, 'çok iyi oyuncu ama kolay top kaybetme sorununu çözmesi gerek' diye yazdı aynı gazetede.
Oğuz'un Salih sessizliğini bir kenara not ettim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA