Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Siyah Papa!

Dünyanın dört bir yanından gelecek 116 kardinal yeni papayı seçecek. Kapalı kutu Vatikan'ın kendine has dinamikleri var. Bu nedenle, hiç şans verilmeyen birisi papa seçilebilir.
"Madem 'bizden' olamayacak, bari 'onlardan' da olmasın" denebilir. (F.Bahçelilerle, G.Saraylılar kapışır; bir BJK'li aradan sıyrılır...)
Ancak... Serbest piyasa yanlısı siyah bir papa, Vatikan'ın çıkarına uygundur.
Çünkü... Hem ırkçılığa karşı dünya çapında bir mücadele var ve ABD Başkanı siyah... Hem İslam yükseliyor... Hem de önümüzdeki yıllarda Afrika kıtasının önemi artacak... Bu küresel trendleri siyah bir papa göğüsleyebilir.
* Çin zaten yıllardır Afrika'dan hammadde çekiyor. Türkiye bile THY aracılığıyla sürüyle uçuş koydu. Gülen Cemaati okul üstüne okul açıyor; Tuskon üzerinden ticareti güçlendiriyor.
Mali'de İslamcı Tuareglerin yarattığı huzursuzluk; ABD, İngiltere, İtalya ve Rusya destekli Fransa'nın müdahalesiyle sonuçlandı.
* Müstafi Papa, "Kriz, kapitalizmin zayıfların yanında olmadığını açıkça gösterdi... Yeni bir ekonomik ve etik model üzerinde çalışılması gerekiyor" demişti.
16'ncı Benedikt'in o yaptığı Don Kişotluktu. Çünkü...
1) Kapitalizmi işleten kişi ve kurumlar bu tip lafları asla takmaz.
2) Masa başında tasarlanmış modellerin sürdürülebilirliği yoktur.
3) Üretim araçlarını hâlâ geliştirebilen kapitalizmin söyleyecek daha çok söz var.
Bakalım dünyanın en muhafazakâr kurumu olan, beyazların hegemonyasındaki Vatikan, buna cesaret edebilecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA