Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kırmızı tartışması (2)

Hakem Cüneyt Çakır'ın Manchester United'lı Nani'ye gösterdiği kırmıza karta hak veren birçok yorumcu var. Ancak sonuç aynı olsa da, gerekçeler farklı...
Örneğin eski hakem Ali Aydın... Nani'nin gözünün topta olduğunu... Yani Madridli Arbeloa'yı görmediğini iddia ediyor... (Zaman, 7 Mart)
Ali Aydın'a göre Çakır, kırmızı kartı bu çarpışmaya değil... Nani'nin, yere düşerken, Arbeloa'yı ayağıyla itmesine verdiğini söylüyor. (Yani Nani o son hareketi yapmasa, Ali Aydın kırmızı vermeyecek...)
Kırmızıda anlaşsak da, Ali Aydın yanılıyor... Nani'nin aklının topta olduğu, yani rakibini görmediği iddiası doğru değil...
"Topa bakıyordu..." diyenlerin yanılgısı... Pozisyonun tamamını değil, bir kısmını izlemelerinden kaynaklanıyor.
Bu arkadaşlara YouTube sitesini açıp... Arama bölümüne "Nani Red Card Review" yazmalarını... Karşılarına çıkan videolar içinde, "Avtandil Dzneladze" tarafından gönderileni tıklamalarını öneririm.
Orada apaçık görecekler: Nani havalanmış topa doğru koşarken, kafasını kaldırıp bakıyor ve kendisi gibi topa hamle yapmış olan Arbeloa'yı görüyor...
Soracaksınız: "Neden yorumcular o videodan hiç söz etmiyor?"
Çünkü bu video, YouTube'da hemen karşınıza çıkmıyor. Belli ki birçok yorumcu, arama zahmetine katlanmadan, eldekiyle yetinerek karar vermiş.
Halbuki videoyu izleselerdi, bunlara gerek kalmazdı.
Not: Soğuk ve kuralcı Cüneyt Çakır'ın, sevimsiz yönetim tarzından hoşlanmam. Onu da belirteyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA