Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Başkan Topbaş o ilanları niye verdi?

Cuma günü gazetelerin ilk ve son sayfalarında İBB Başkanı Kadir Topbaş imzalı ilanlar vardı. Metro ağırlıklı ilanlar dün de devam etti: 2004 öncesindeki bölük pörçük birkaç hattan, 2019'daki örümcek ağına...
Fotoğraf olarak da Topbaş'ı, Başbakan Erdoğan ile gösteren bir 'dekupe' kullanılmıştı. (Yani diğer kişiler ayıklanmıştı.)
Dünkü ilanlarda ise "Her Yerde Metro, Her Yere Metro" sloganının altında, yapılan ve yapılacak hatlar milimetrik sayılarla anlatılmıştı. Mesela 2019'da bitecek Kabataş-Beşiktaş- Mecidiyeköy hattı 6.5 km olacaktı ve yolculuk 6 dakika sürecekti.
Belli ki Kadir Bey, Mart 2014'teki yerel seçimlerde yine aday olma arzusunda...
Soracaksınız: "Seçimlere daha altı ay varken Kadir Topbaş niye atağa kalktı?"
Böyle düşünen arkadaşlara, siyasetin gerçeklerini hatırlatmak isterim. Belediye başkanlığı iki turlu bir seçim sürecidir:
İlk turda Tek Seçmen vardır: Parti Başkanı... Onun seçmediği kişi, İkinci Seçmenin, yani bizlerin karşısına çıkamaz.
Peki, Topbaş'tan başkası aday olabilir mi?
Hatırlayın... AK Parti'deki üç dönem sınırlaması konu edildiğinde... Başbakan Erdoğan uygun hizmet pozisyonları bulunacağını belirterek, büyükşehir belediyelerini işaret etmişti.
Bence ilanlarda üç mesaj var:
İlk mesaj Başbakan Erdoğan'a: "İzin verin göreve devam edeyim ki ayrıntısıyla hazırlanmış planları hayata geçireyim."
İkinci mesaj İstanbullulara: "Yeniden başkan olursam, kentin metro sistemi New York ile kıyaslanacak."
Son mesaj İstanbul hayali kuran 'üçüncü şahıslara': "Ben kenti avucumun içi gibi biliyorum. Siz ise sıfırdan başlayacaksınız. Gelin bu sevdadan vazgeçin."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA