Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Casus cenneti

Geçen günler içinde, 'Homeland' (Anavatan) adlı ABD dizisi ile İngiliz yapımı 'Secret State' (Derin Devlet) dizisini izledim. Ayrıca Türkiye'de de bir ara epey konuşulan '24'ün bazı bölümlerine yeniden baktım.
Üç dizide de bol bol "dinleme" var. Herkes herkesi dinliyor. Öyle ki dinleyenler de dinleniyor!
Bu tip terörizm ve casusluk dizileri elbette gerçeğin bire bir yansıması değil. Ancak yine de senaryo yazarları, öyküyü gerçek olaylardan ilham alarak kurguluyor.
Asıl söylemek istediğim şu:
Bence... Bugünlerde hararetle tartıştığımız olaylar... Sadece 'paralel devlet' denilen Cemaat örgütlenmesinin marifeti olmasa gerek... Bunu daha önce yazmıştım.
Yukarıda sözünü ettiğim dizileri izledikten sonra bu düşüncem iyice pekişti...
Ancak söz konusu dizilerle Türkiye'de olanlar arasında şöyle bir fark var: Orada bir sürü tedbir alınmasına rağmen dinleme yapılıyor.
Türkiye ise adeta bir casus cenneti... Çünkü casusluk yapmaya, kendini tehlikeye atmaya gerek kalmıyor. Maşallah her şey kabak gibi ortada...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA