Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hizmet açlığı aynen sürüyor

Geçen gün Eminönü'ne gittim. Yeni Cami ile Mısır Çarşısı arasında biraz tuhaf bir yapı dikkatimi çekti. Yerin altına doğru inen, süper marketlerdekini andıran iki yürüyen yol yapmışlardı. 10 metrelik yolun sonunda garaj benzeri ama kapalı bir yer vardı.
Bunu bir ay kadar önce de görmüştüm. Aynen böyle duruyordu.
Yan taraftaki tohum satan dükkâna sordum. Çalışan üç adam lafı birbirinin ağzından alarak. "Tuvalet, tuvalet, yürüyen yol da sakatlar için" dediler.
Bunun üzerine benim ağzımdan bir şaşkınlık nidası çıktı. Çünkü böyle bir "Umumi WC" ilk kez görüyordum.
Adamlardan biri bunun üzerine, "Ne yapsan bu millete yaranamıyorsun" dedi. "Bir dakika yahu, beğenmediğimi nereden çıkardın.
Aksine çok iyi olmuş..." dedim. Adam baltayı taşa vurduğunu anladı: "Sana demiyorum ağabeycim. Böyle bir tuvalet yapıldığı için bela okuyanlar bile var..." "Bilmez miyim? Ağzınla kuş tutsan, öylelerine yaranamazsın" deyip... MHP'lilerin bangır bangır marşlar çalarak seçim propagandası yaptığı meydana doğru yürüdüm.

Engellimiz çok

Bu kısa sohbet... Bir yandan, AK Parti'nin "Daima Millet, Daima Hizmet" sloganının toplum içindeki kökenlerine işaret ederken...
Diğer yandan muhalefet partilerini destekleyenlerin yanlışına da örnek oluyor.
Modern bir tuvalet yapılması...
Bu arada sakatların da düşünülmüş olması, belli ki dükkânda çalışanların hoşuna gitmiş.
Türkiye'de nüfusun yüzde 11'i sakat... Yani hemen her ailede bir sakat vatandaş var.
Kimi göremiyor, kimi yürüyemiyor, kiminin zekâsı geri... (Bunda akraba evliliğinin de etkisi çok büyük.) Tabii bir de ortalama yaşın ilerlemesiyle, ihtiyarlama sorunu baş gösterdi.
Birçok ailede 80'ini geçmiş en az bir yaşlı var. Yanlış beslenme alışkanlıkları ve spor yapmamayla birlikte gelen sağlık sorunları, o yaşlıların önemli bir bölümünü adeta "engelli" haline getiriyor.

"Kazancıma laf etme"

Adamların gösterdiği tepkinin bir de ekonomik boyutu bulunuyor. Dükkânın az ötesine modern bir tuvalet yapılması, o civarda yaz-kış demeden bol müşteri olacağının işareti. Hem Türkler gelecek, hem de turistler...
Velhasıl, tuvalete laf ettiğiniz anda, dükkânların kazancına da laf etmiş oluyorsunuz.
Ne kadar yanlış!
Bakın daha tuvaletin AK Partili belediye tarafından yapılmış olmasına; dolayısıyla büyük ihtimalle dükkândaki adamların parti tercihinin aşağılanmasına gelmedim dahi...
Başta CHP'liler olmak üzere muhalefet partilerini destekleyenler, on yılı aşkındır aynı hatayı yapıyor: Hizmetleri eleştiriyorlar...
Halbuki bu millet hizmete aç... Ne versen, daha fazlasını istiyor. Haklı da... Çünkü hızla dönüşen hayat, mevcut durum ile ihtiyaçlar arasındaki makası açıyor. Tramvay yapıyorsun, anında kanıksanıyor... Metro yapıyorsun, "Bizim semte ne zaman gelecek" diyor. Daha bunun interneti var, sağlığı var, adaleti, temizliği, çevresi var; var oğlu var!
Formül basit: Vatandaşı mutlu eden kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA