Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yeni Somalar mümkün mü?

Faciadan sonra kömür sektöründe önemli değişiklikler olur mu? Emin değilim. Sektörde faraza on temel mesele varsa; ikisi, üçü çözülür.
Kalanı ertelenir. Ondan sonra yeni bir facia beklenir.
Niye böyle umutsuz konuşuyorum? Başka bir alandan örnek vererek anlatayım:
Bildiğiniz gibi Güneydoğu'daki düşük yoğunlukta savaş 1984'te baladı ve 29 yıl sürdü. Erdoğan Hükümetinin yoğun çabaları sonuç verip, Barış Süreci başlayana kadar, yuvarlak hesap 30 bin militan, 5 bin 500 asker, 4 bin 500 sivil hayatını kaybetti.
Bu korkunç bilançoya rağmen... Geçen 29 yılda, şehit ailelerini temsil eden kuruluşlar... Asla "Bu savaşa bir son verin, sorunu konuşarak çözün" demedi.
Halbuki birçok başka ülkede tam tersi oluyor: İç savaşlara en çok şehit yakınları itiraz ediyor, "Benim oğlum öldü, başkasınınki ölmesin" diyorlar.
Peki, fark nerede? Fark, devletin, şehit ailelerine sağladığı geniş imkânlarda. Hiçbir devlet, bizimki kadar destek olmuyor. "Zaten giden gitti" diye düşünen aileler de, o desteği minnetle karşılıyor.
Büyük ihtimalle Soma'da da benzeri olacak. TOKİ ailelere bedava daire verecek. Maaş da başlanır. İşadamı Ferit Şahenk yetimlerin üniversite masraflarını üstlendiğini açıkladı. Biliyoruz, başka yardımlar da yapılıyor, yapılacak...
Böylece... Türkiye toplumunun devlet destekli dayanışmacı ve kaderci değerleri, isyancı ruha galebe çalacak. Biraz ceza, birkaç yeni tedbir ile konu kapanıp gidecek.
Aksini düşünen var mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA