Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Ekmel Bey nasıl oy isteyecek?

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, ortaya yeni bir siyasi işleyiş çıkaracak. Bu yeni duruma en hızlı uyum sağlayacak olan parti de AK Parti... Bu da gayet normal çünkü Parti Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Başkan' olmak istiyor.
CHP ve MHP'nin aklı ise geçmişte kalmış durumda: Cumhurbaşkanı sanki halk tarafından seçilmeyecekmiş gibi davranıyorlar. Bu yüzden bir siyasetçiyi değil, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi "kaliteli-oturaklı" diye tanınan bir kişiyi aday göstermeye hazırlanıyorlar.
Bu durumda ortaya birçok ilginç soru çıkıyor. Bir tanesi şöyle: Ekmel Bey meydana veya ekrana çıktığında halka ne diyecek? Kazanmak için nasıl oy isteyecek?
Mesela, "Sevgili halkım, Köşk'e çıktığımda fevkalade tarafsız davranacağıma söz veriyorum" mu diyecek?
Siyasetçi mi seçiyoruz, yargıç mı? Siyasetçi taraftır, ancak bir yargıç tarafsız davranabilir. Tam bir komedi!
Daha da komiği: AK Parti'nin adayı Erdoğan değil de faraza Abdullah Gül veya Bülent Arınç olursa, Ekmel Beye hiç söz kalmadığının farkında mısınız?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA