Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Neymar oynasaydı

Spikere ve yorumcuya göre Brezilya, Kolombiya maçında sakatlanarak Dünya Kupası serüvenini kapatan Neymar için oynayacaktı.
Niye böyle diyorlardı? Çünkü Brezilyalı seyirciler Neymar maskeleri, forma ve bayraklarıyla stada gelmişlerdi.
Ayrıca Brezilya'lı oyuncular sakatlanan arkadaşlarına selamlar gönderiyor, onun için ter dökeceklerini söylüyorlardı medyaya.
İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor. Neymar'ı sakatlayan Almanlar değildi ki Brezilyalı oyuncular, Panzerlere karşı hırslansın!
Brezilyalı topçular için iki motivasyon sebebi vardı: 1) Dünya Kupasını kazanarak kahraman olmak ve 2) Futbol piyasasındaki değerlerini artırmak... Başlama düdüğü çaldığı andan itibaren Neymar hangisinin umurundaydı? Hiçbirinin!
Brezilya ile Almanya arasındaki esas fark, "futbolcu" düzeyinde değil, "takım" düzeyindeydi.
Tek tek karşılaştırıldıklarında Brezilyalı cambazlar, Alman atletlerden daha yetenekli olabilir.
Ama "takım" olarak aralarında gerçekten de 7-1'lik bir fark vardı: Nerede Almanların düzeni, disiplini, yardımlaşması, tecrübesi, oyun anlayışı... Nerede Brezilya'nın sallapati oyunu, topu alanın koşturduğu forveti, ahenksiz orta sahası, şaşkın savunması... (Hatırlayın: Maradona'nın çalıştırdığı Arjantin'de öyleydi.)
Neymar oynasaydı belki iki gol atardı ama yenilen yedi gole engel olamazdı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA