Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Silahlara veda ne zaman?

Çözüm Süreci'ndeki en önemli hedef PKK'nın silah bırakması... Ancak... 1) Kısa vadede böyle bir şey mümkün değil... 2) Anayasa değişikliği ve uluslararası destek gibi güvenceler almadıktan sonra PKK silah bırakmaz. Açalım:
* PKK'nın kısa vadede silah bırakması mümkün değil. Çünkü bir kere IŞİD tehlikesi sürüyor. Ayrıca ABD'nin IŞİD'e karşı arazide savaşacak güçlere ihtiyacı var. Her ne kadar PKK militanları ovada savaş konusunda tecrübeli değilse de, Ortadoğu'daki kaotik ortam, silah bırakmaya izin vermiyor.
* Örgüt, "TC'ye güven olmaz; söz verir, yapmaz" diye düşünüyor. Ayrıca, Kandil'in arzu ettiği türden bir çözüme (örneğin özerklik ve militanların emniyet gücü oluşturması) Ankara'nın yanaşacağını sanmıyorum. Kürtçü siyaset, hatta Apo serbest olabilir ama o kadar. Yönetim biçiminin değişmesini Ankara kabul etmeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA