Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Erkekler daha kötü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kadınla erkek eşit değildir" demesi tartışmalara yol açtı. Bu fikri öne sürerken tam olarak neyi kastettiğini bilmiyorum. Yani pratikte ne olacak?
Neyse. Benim asıl değinmek istediğim nokta şu: Erkek ile kadının bazı açılardan ciddi oranda farklı olduğu da apaçık ortada.
Mesela suç istatistikleri: Erkekler, suç işlemeye kadınlara kıyasla daha yatkın... Erkekler, kadınlara göre şiddete daha eğilimli... Kadınların dayak yemesini konuşup duruyoruz: Dayağı atan kim? Tabii ki erkekler.
Cinsel "sapkınlıklar" ("ortalamadan" uzaklaşma anlamında) söz konusu olduğunda, erkeklerin oranı, kadınlarınkini kat kat aşıyor. Bu sapkınlıkların çevreye- topluma zarar veren türde olanları (örneğin çocuk istismarı) erkeklerde çok daha fazla...
Farkında mısınız: Erdoğan'ın yaklaşımı, "Kadınları ve çocukları erkeklerden korumak gerek" gibi gayet feminist bir noktaya da varabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA