Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Camide şampiyonluk kutlaması (?)

Demba Ba, Beşiktaş'ın, oyununu benim de takdir ettiğim golcü futbolcusu. Senegalli oyuncu medyaya şöyle bir demeç vermiş: "Şampiyon olursak Beşiktaş taraftarını Sultan Ahmet Camii'nde sabah namazına bekliyorum."
Futbolcular eskiden beri taraftarları şampiyonluk kutlamasına çağırır. Bazen adres meşhur bir caddedir, bazen takımın stadıdır.
Şampiyonluk kutlamasının camide olacağını ise ilk kez duyuyorum. Namaz kılarak yapılan bir şampiyonluk kutlaması! (Kimse "Şükür namazı" diyerek kendini aldatmasın.)
Diyeceksiniz ki "Ne var bunda?" Mesele şu: Futbolda yenmek de var, yenilmek de... Ya Beşiktaş şampiyon olamazsa?
İşte zurnanın zırt dediği delik burası:
Demba Ba, Müslüman bir futbolcu... Ancak ligimizde Hıristiyan futbolcular da top koşturuyor... Medyada yer almasalar da, eminim ateist futbolcular da vardır...
Demba Ba'ın böyle konuşmasının nedeni ne? Bence açık: "Allah bizimle" gibi bir mesaj vererek, inançlı Beşiktaş taraftarını gaza getirmek...
Peki ya, Fenerbahçe, Galatasaray veya başka bir takım şampiyonluğu göğüslerse? O takımda oynayan Hıristiyan veya başka inançtan futbolcular da, bu çağrısını hatırlatarak Demba Ba ile dalga geçerse ne olacak?
"Allah seni işitmemiş" deseler... "Senin namaz yattı" deseler... "Camiye geldik, sen yoktun" deseler...
(Not: Kimseyi rencide etmemek için "hafif" örnekler veriyorum. Futbolcuların bazen ne kadar iğneleyici konuşabildiği herkesi malumu...)
Ne olacak o zaman? "Allah'la, namazla dalga geçiyorsunuz... İslam'a hakaret ediyorsunuz..." mu denecek?
Saçma! Amiyane tabirle burada "kaşınan" diğerleri değil, Demba Ba'nın kendisi! İslam ile futbolu teyellemeye kalkışan o.
Dini siyasete sokarak araçsallaştırmak nasıl yanlışsa, futbola sokmak o kadar yanlış. Çünkü olan dine oluyor, kutsal giderek sıradanlaşıyor.
Not: Bu uyarıları dinleyen olmadığını da biliyorum. Herkes ne bulursa onu kullanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA