Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sınav günü

Haber, ABD'nin ünlü gazetesi Washington Post'tan... Norveç'te yaşayan Müslümanlar, yarın (cumartesi) Oslo'daki bir sinagog çevresinde, "Barış Halkası" oluşturacakmış.
Hajrad Arshad adlı Müslüman bir gencin başlattığı etkinliğin sonucunu çok merak ediyorum. Çünkü bir buçuk yıldır uyarmaya çalışıyorum: "İslam adına katliam yapan örgütler, Müslümanlara büyük zarar verecek. Müslümanların bir an evvel ciddi tepkiler göstererek, onlarla aralarına mesafe koymaları gerekiyor" diyorum.
Benim görmeyi bilhassa hayal ettiğim tepki işte bu tip bir şeydi... Yani "sıradan" Müslümanların, "Bunlar bizden değil" mesajını net biçimde vermeleri.
Bu nokta çok önemli... Çünkü IŞİD'ler, El Kaideler, Boko Haramlar, Müslüman siyasetçilerin kınamalarını önemsemiyor. Ya "hain" olduklarından ya da "zevahiri kurtarmak için" böyle konuştuklarını varsayıyorlar.
Ama sıradan Müslümanlar, "Durun, benim adıma öldürmeyin" derse, belki durum değişir.
Deyip demeyeceklerini ise yarın öğreneceğiz. Eğer etkinlik ilgi görmezse... Norveç'tekiler bile, "Bize ne" diyerek etkinliğe katılmazlarsa... Hepimize geçmiş olsun. Çünkü "medeniyetler savaşının" halka indiğinin resmidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA