Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Etnik temizlik

Nisan ayının 24'ü yaklaştıkça heyecan artıyor. Herhalde istihbaratçıların haberi vardır ama bilhassa Fransa ve ABD'deki Ermeni diyasporasının neler yapacağı merakla bekleniyor.
Mesela Temsilciler Meclisi'ne, "ABD, Ermeni Soykırımını tanımalıdır" şeklinde bir yasa tasarısının sunulması hiç şaşırtıcı değil. Ama mesela Başkan Obama, 24 Nisan günü yapacağı konuşmada daha önce olduğu gibi, "Meds Yeghern" (Büyük Felaket) demek yerine "Soykırım" derse (ki demeyecektir)... İşte o zaman Türkiye-ABD ilişkilerinde deprem olur. Türkiye'de ise çoğunluk "Biz Çanakkale'de çarpışırken, onlar arkadan vurdu" frekansında.
Ermeni çetelerin, Rusya desteğinde, doğu bölgelerinde katliamlar yaptığı doğrudur. Yine de sormak gerekir: Hamile kadınların, kundaktaki bebeklerin, beş-altı yaşındaki çocukların çetelerle ilişkisi neydi ki Suriye çöllerine sürüldüler?
Soykırım tartışmalı bir konu.
Benim açımdan kesin olan şu:
Belli ki 1915'te İttihatçılar (kendi hesaplamalarına göre) bir milyon kişilik etnik temizlik yapmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA