Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Türkiye'nin geleceği

Sürekli okurlarımız hatırlayacaktır: Bir ara dindar nesil değil, mühendis nesil yetiştirmeliyiz diye yazıp duruyordum.
Niye? Çünkü insanlar dinlerini aile, cami, yaşlılar, kurslar gibi okul dışı kaynaklardan da öğrenebiliyor. Mesela Tek Parti döneminde din karşıtı bir laiklik anlayışı vardı da bir işe yaradı mı? Hayır.
Öte yandan mühendisliği (yani bilimi, teknolojiyi) okul haricinde öğrenmek mümkün değil. Bu nedenle kaynakların çoğunu mühendis nesil yetiştirmeye ayırmalıyız.
Eski yazıları hatırlattım çünkü mutluyum. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen gün Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası'nda konuşurken, "Türkiye'nin geleceğini ancak teknoloji üretimi kurtarır" dedi.
Ve ekledi: "Kim Türkiye'de yeni bir anlayışı, yeni bir ürünü, yeni bir teknolojiyi devreye sokarsa; başımızın üstünde yeri vardır. Ne teşvik istiyorlarsa vereceğiz." İşte bu!
Ülkeler arasındaki bilim- teknoloji yarışı, giderek daha zorlu hale geliyor. Devletlerin ve şirketlerin araştırma- geliştirmeye aktardıkları miktar artıp duruyor.
Ya aynısını biz de yaparız ya da nal toplarız! Hangisini tercih edersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA