Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

‘Cinsiyet eşitliği’ dersi

Haber önemli. Üniversitelere zorunlu "cinsiyet eşitliği" dersi konulması düşünülüyormuş. Derste şiddet, taciz, bezdirme, yıldırma (mobbing) gibi konular işlenecekmiş.
7 Mayıs
'ta bu konuda yapılacak çalıştay olumlu sonuçlanırsa... Fikir YÖK Genel Kurulu'na götürülecekmiş.
Bunu kim düşündüyse... İyi düşünmüş, iyi niyetle düşünmüş ama "konumlandırmasını" yanlış yapmış.
Arkadaşlar!
Boşuna uğraşmayın: Çocukluğundan beri bu ataerkil toplumun değerleriyle yetişmiş olan bir delikanlının düşüncelerini, 18 yaşından sonra değiştiremezsiniz.
Sınavı geçmek için icabında feminist kesilir ama eve gittiğinde yine bildiğini okuyacaktır.
Kadın ve erkeğin arasında bazı fizyolojik, biyolojik farklar olduğunu... Ancak bu farkların sosyal ve siyasal eşitsizlik getirmesi gerekmediğini, o yaşa gelmiş bir erkeğe benimsetemezsiniz.
Çünkü bu sadece fikir değil, bir his meselesidir. Çocukluktan beri yerleşmiş hisleri değiştirmek çok ama çok zordur. Dersle mersle olmaz.
"Peki, ne yapalım" derseniz: Dersi ilkokula indirin. Çünkü bütün temel hisler ve fikir tomurcukları o dönemde şekilleniyor. Bu nedenle derste mutlaka basit bir şekilde "insan hakları" da öğretilmeli.
Bir de şu var:
Kız öğrencilerle erkek öğrencileri ayırmayın. Çünkü bilhassa oğlanların eşitliği öğrenmesi için, kızlarla bir arada bulunması gerekiyor. Ayırdığınızda birbirlerini "öteki" olarak görüyorlar.
Biliyorum, sözümü dinlemeyeceksiniz ama ben yine de söyleyeyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA