Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İsim siyaseti

Gaziantep'te bir cadde... İsmini, kulüp ve belediye başkanlığı dönemlerinden bildiğimiz Celal Doğan'dan alıyor... Belediye bu caddenin adını değiştirecekmiş. Muhalefet, "HDP'den milletvekili oldu ya... O yüzden Doğan'ın ismini kentten silmek istiyorlar" diyor.
Ne zamandır bu konuya değinmek istiyordum... Herkesin kullandığı cadde, sokak, okul, cami, park, meydan, spor salonu, stat, durak ve benzeri kamusal mekânlara isim verirken yanlış yapıyoruz.
Kim olursa olsun... Hayatta olan bir kişinin adını bu mekânlara vermemek gerek. Hele hele bir siyasetçinin veya devlet görevlisinin adını hiç koymamak gerek.
Çünkü bu kişiler, her ne yapıyorlarsa, bunu zaten vatandaşın verdiği oylar ve vergiler sayesinde yapıyorlar...
Ayrıca "başarılarının" doğru- iyi- güzelfaydalı bir iş olup olmadığını da sıcağı sıcağına bilemeyiz. Mesela sporcunun adını veriyorsunuz, yıllar sonra zafere dopingle ulaştığı ortaya çıkıyor.
Önerim basit ve net: Kişi vefat etmeden ve ölümünün üstünden 10 yıl geçmeden, ismi kamusal mekâna verilmesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA