Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bu kadarı da fazla...

AK Parti'nin seçim zaferine kızıp "Bu halktan bi'cacık olmaz" diyerek köşe yazmayı bıraktığını ilan eden gazeteciler var ya... Ben de onlar gibi hissetmeye başladım.
Yıllardır PKK'ya "terör örgütü" demenin meseleyi basite indirgemek olduğunu... Örgütün "devletbenzeri" bir yapıya sahip bulunduğunu... Asimetrik savaş yapan bir "küçük ordu" gibi davrandığını anlatmaya çalışıyorum.
Çokbilmiş tangoların sandığının aksine, bu düşüncemin 2013'te başlayan Çözüm Süreci ile bir alakası yok.
Süreç başlamadan çok önce bunları yazıyordum. Süreç sırasında yazdım. Şimdi de farklı düşünmüyorum.
Sonra birileri çıkıyor, sürüyle yazıdan tek bir cümleyi cımbızlayarak yaygara koparıyor: "Emre Aköz, PKK için 'terör örgütü değildir' diyor." (Bunu başlatan Nazlı Ilıcak'tır.)
Tam bir "Namaza yaklaşmayın" fırsatçılığı. Evet, ayette (Nisa-43) "Namaza yaklaşmayın" diye bir ibare var ama hangi şartta? "İçkiliyken yaklaşmayın..." diyor.
Ben de "Terör örgütü değildir" derken, herhalde PKK'nın Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu iddia ediyor değilim.
Ulusalcı Kürt Hareketi'nin silahlı gücü olarak, birkaç milyonluk kitle desteğine ve uluslararası bağlantılara sahip bulunduğunu söylüyorum.
Gelin bir karşılaştırma yapalım: Kafayı yemiş, gözü dönmüş sekiz-on fanatik hayvan sever bir araya gelip terör eylemi yapsa... Mesela kürklü hanımların çokça bulunduğu bir davette bomba patlatsa... Sonra da "Yaşam Gerillaları" imzalı bir manifesto yayınlasa...
Nedir bunun adı? "Çevreci terör örgütü" değil mi? Peki bu örgütün, 31 yıldır Türkiye'yi kasıp kavuran PKK ile nasıl bir benzerliği olabilir?
PKK bir askeri konvoyu pusuya düşürüyor: 5 şehit, 10 yaralı. TSK örgütü vurmak üzere uçaklar kaldırıyor. Ardından "16 terörist etkisiz hale getirildi" diyor.
Yani düşük yoğunlukta bir savaş sürüyor ve biz buna terör örgütü diyoruz. Olacak şey mi?

Akıl var, mantık var

Neyse... O saçmalık geride kaldı. Şimdi de başıma, Rota Haber sitesi çıktı.
Dünkü yazımı okurlara nasıl sunmuşlar biliyor musunuz? "Emre Aköz'den bomba başkanlık yazısı: Öcalan'a ev hapsi... PKK'ya özerklik."
Not: Üstelik onu da doğru dürüst yazamamış, "k" harfini atlayıp, "PKK'ya özerlik" demişler. Güler misin, ağlar mısın?
Rota Haber Yayın Yönetmeni Ünal Tanık!
Tanışıklığımız olduğu için teklifsizce soruyorum: Kuzum sen editörleri sokaktan mı topluyorsun? "PKK'ya özerklik" şeklinde bir anlam çıkabilir mi o yazıdan?
Zaten akıl var, mantık var... Bir savaş örgütüne, "özerklik tanımak" söz konusu olabilir mi? 'Bunların niyeti başka' diyeceğim ama yazıyı da olduğu gibi yayınlamışsınız...
Hadi diyelim çaylak bir arkadaş yanlış anladı, yanlış yazdı... Sitede hiç mi denetleme yok? Tecrübeli birisi bu spotları okumuyor mu?
Onları geçtik... Nasıl olur da, sadece anlam olarak değil, yazım olarak da hatalı bir spot, 11.24'ten itibaren saatlerce orada kalıyor?
Bu ülkenin insanlarını tanımıyor musunuz? On kişiden sekizi, haberin içini okumaz. Başlığına bakıp geçer ve sarsılmaz önyargılarına bir tane daha ekler.
Ben yine de kötü niyetli olmadığınızı varsayacağım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA