Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

ABD tartışıyor

Demokratik Batı ülkelerinde başkanlık, başbakanlık gibi önemli bir koltuk için aday olan siyasetçiler, ekrana çıkıp çeşitli konulardaki sorulara cevap verir.
Sorular, bizdeki gibi 'muz orta' cinsinden, 'al gülüm ver gülüm' soruları değildir ama... Gayet ciddi konulara ilişkin, ciddi sorulardır. Konulara hâkim olmayan adayların çuvalladığı çok görülmüştür.
ABD'de bu yılın sonunda Başkanlık seçimi var. Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti kendi adayını belirleme sürecinde...
Mesela Cumhuriyetçi adaylar geçenlerde ekrana çıkıp ABD'nin göçmen politikasından, Başkan olurlarsa IŞİD'e karşı neler yapacaklarına, bir sürü soruya cevap verdi.
Bireysel silah edinme özgürlüğünde kısıtlamaya gidecekler mi? Çin, Rusya, İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerle ilişkiler nasıl olacak? Ve daha neler neler...
ABD'de bir aday, "Ekrana çıkmayacağım, sorulara cevap vermeyeceğim" diyemez. Dediği anda seçilmek istediği makamı ancak rüyasında görür.
Açık toplum olmak işte böyle bir şey..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA