Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Enver Paşa ruhu

Söylem olarak eski hikâyelerle haşır neşir olmayı çokça seven bir milletiz. Eskiyi eskiden gelen hakikatlerle bilmek çok önemli. Hele ki geleceği planlarken. Dönem yeni bir dönem... Dolayısıyla daha hassas ve dikkatli olmak gerekir. Yoksa ezberler ve masallarla ancak çocukları oyalarsınız. O da bir vakte kadar, nitekim o çocuklar da bir yaşa gelir hakikati öyle ya da böyle öğrenirler.
Öyleyse geçmişi doğrularıyla yanlışlarıyla bilmek ve öğrenmek gerekir. Geçmiş hataları model almak yerine onlardan ibret almalıdır ki geleceği daha güvenli bir biçimde yönetebilelim.
Bugünlerde birileri tarafından Enver Paşa özelinde o dönemlere duygusal bir ağıttır yakılıp gidiyor. Arkasında bilinçsiz bir cehalet yoksa, planlı bir hırs ve manipülasyon olduğu muhakkak. Bu vesileyle son iki yüzyılın en başarısız modelini herkesin hakkaniyetli bir şekilde anlaması gerektiği kanısındayız.
Aslında o dönemin esasta ibretlik olayları bu dönemin aklıselim sorumlu şahıslarına ciddi dersler anlatmalıdır. O günlere gerçekleri göz ardı ederek salt hamasi bir ruhla yaklaşarak, siyasi bir kibirle hareket edilmesi halindeyse geçmişin kazalarına yenilerinin eklenmesi korkarız kaçınılmaz olacaktır.
Kişisel hülyalarıyla ve hırslarıyla düşünerek hareket edip, ülkeyi yeni Sarıkamış'lara sürüklememek için yeni bir akıl, vizyon ve dil kullanmakta büyük fayda olduğunu düşünüyoruz.
Siyasette olduğu gibi ekonomide de durum farklı değil aslında... Sonuçta Türkiye ekonomide de farklı maceralara girerek yeni dönemi ve kazanımlarını riske atma lüksüne sahip değildir. Devir, üzerine koyma ve büyütme devridir. Hamasetten uzak, itidalli ve sağduyulu şekilde süreçler okunmalı, lafla değil icraatla stratejik bir akıl üzerine adımlar planlanmalıdır.
Tüm ülke ve kurumları koordineli olarak bu resme bakmalı... Ortada bir ruh olacaksa, o da geçmişin ezik, başarısız, hırslı örneklerinden ders alıp ayrışarak yeni dönemi daha sakin, özgüvenli ve cesur şekilde yaşayacak bir ruh olmalıdır.
Not
: BDDK açıkladığı son düzenlemesiyle ciddi bir adım attı. Daha cesur bir düzenleme bekliyor olsak da kanaatimiz gene de ellerine sağlık. Ancak devam eden süreçte bunun takibi çok önemli. Özellikle tüketici talep ve şikâyetlerine bağlı bazı bankaların art niyetli uygulamalarını ciddi şekilde takip etmeli ve gereğini yapmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA