Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Zor oyunu bozar!

Zor hem de çok zor. Tüm bu yaşananlara tahammül etmesi çok zor... Dört yıldır hazırlığı yapılan bazı sinsi planlar yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. Bu bölgeyi siyasi ve ekonomik olarak hızla istikrarsızlaştırmaya yönelik gelişmelere şahit oluyoruz. Ama önemli olan şu ki, ülke olarak son yıllarda yaşadığımız tecrübeler bu süreçleri bölgede en doğru ve olgun şekilde yönetme becerisini de beraberinde getirdi.
Yaşananlar çok karışık, bir o kadar da okuması zor. Nitekim terazinin kefesinde birden fazla değişken var. Biri eksilirken, bir de bakmışsınız diğeri artıyor. Ayrıca siyaset hesabının artık eskisi gibi kolayca yapılıp görüldüğü bir dönemde yaşamıyoruz. Bu da beraberinde çok ama çok farklı sonuçların ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyor.
Ortadoğu, belki de iki yüz yıldır ilk defa barış ve istikrar umuduna bu kadar yaklaşıyor. İşte burada Türkiye, tarihi ve çok önemli bir rol ifa ediyor. Ve bu umudun hakiki teminatı olmayı sürdürüyor. Eğer Türkiye'nin temsil ettiği siyasi, ekonomik ve dini duruş başarısız olursa, maalesef bu yangın sadece bu coğrafyayı değil bütün dünyayı cehenneme çevirecek. Bu canavarları büyütüp bundan nemalanma hesabı yapan hiçbir kesim emeline ulaşamayacak ve bu bela dönüp dolaşıp bu kibriti yakanları bulacak. Onun içindir ki esas korkması gerekenler, "korku nedir"i unutanlar değildir. Evet bu süreç bölge ve dünya için zor bir süreçtir, ama bu zor oyun da bozulacaktır.
Evet Türkiye, coğrafyamızın en büyük umududur. Güçlü tarihi ve ekonomisi, engin tecrübesi ve birikimi ile bu umudu her ne pahasına olursa olsun kimsenin tüketmeye gücü yetmeyecektir. Edilen dualar ve akan gözyaşları, yaşlı, kadın ve çocukların haykırışları, elbet cevapsız kalmayacaktır.
Not: Bankacılık sektörü ufukta görünen güzel yılsonu kârlılıkları için şimdiden algı pozisyonunu oluşturup gerekli hazırlıklarını yaparken, geri kalan tüm reel sektörün yılsonu çıkacak olan gerek büyüme ve gerekse kârlılık rakamlarının sorumlusu kim olacak ve ne açıklama yapılacak diye düşünmeden edemiyoruz.
Ayrıca yoğun gündemden unutuldu belki ama MB mevzuatının değişmesi konusu çok önemli. Sorumluluklar mevzubahis olduğunda sorumlu şahısların inisiyatif alması elzem oluyor. Bu konuda vakit kaybetmeden hızlıca adım atılması gerektiğini tekrardan hatırlatırız. Çok da önemli değil diyen varsa, 2015 seçimlerinden sonra konuşuruz.
Gelelim 2023 hedeflerine inanmayıp mevzusu geçtiği mekânlarda kıs kıs gülenlere... Bu millet herkesin ve her şeyin farkındadır. Birileri inanmasa da, bu millet Yeni Türkiye'ye inanmıştır. Günü, vakti, saati geldiğinde her şeyin en hayırlısı ve güzelinin olacağından şüphe etmiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA