Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Küreselleşen Türkiye

Son 20 yılın en popüler trendini ve ruhunu yansıtması hasebiyle güncel hayatımızda sıkça kullandığımız kelimelerden biri "küreselleşme (globalleşme)" oldu. Hemen herkes anlatmak istedikleri konunun değerine ölçek ve büyüklük katması için yerli yersiz çokça kullandı bu kavramı.
Türkiye ise son yıllarda belki de ilk defa başlıktaki vurguyu bu kadar hak eden bir ülke konumuna geldi. İçerideki yahut dışarıdaki birileri istese de istemese de bu istikamette ciddi mesafe kat ediyor. Günümüzde siyasi ve ekonomik ilişkiler noktasında dünyanın dört bir tarafında yoğun bir diplomasi ve ticaret yürüten Türkiye, bu kavramın içini her geçen gün doldurmaya devam ediyor.
Bugün Afrika'dan Asya'ya, hatta Orta ve Güney Amerika'ya kadar etkinliğini artıran bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye, 2000'li yıllara kıyasla ticaret hacmini 100 katından fazla artırdığı pazarların yanında, bölgesel ve küresel barış ve refah için oluşturduğu söylemi son derece tutarlı bir şekilde sürdürerek devletlerin ve toplumların güvenini kazanmaya devam ediyor.
Çünkü son dönemde Türk devlet adamlarının en ücra ülkeler de dahil dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdikleri tarihi ziyaretlerde gördükleri teveccüh, gecenin bir yarısı vardıkları mekânlarda dahi kalabalık insan toplulukları tarafından ayakta alkışlanarak karşılanmaları, diline ve tarihine uzun yıllar uzak kaldığı insanlar ve toplumlar tarafından farklı ortamlarda birçok olumlu tepkilere muhatap olmaları, son yıllarda yapılmış siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik yatırımlar sebebiyledir.
Tarih yeni bir döneme doğru kıvrılırken, reel politik gerçekliğin evrensel değerlerden ayrılmadan istikamet çizdiği bir siyaset yürüten Türkiye, yalnız yurtiçinde değil aynı zamanda yurtdışında da muhataplarının muhabbetlerini konsolide etmeye devam edecektir.
Not:
Ekonomik çerçeve açısından bakıldığında Türkiye için tartışmasız en doğru ve önemli model "Başkanlık Sistemi." Türkiye'nin önümüzdeki dönem için hedeflediği büyüme ve lider ülke olma stratejisi, hızlı karar alabilen, istikrarlı ve altyapısı sağlam bir ortam içinde tüm paydaşlarına güven veren bir istikamette olabilmesi ancak bu şekilde mümkündür. Bir kısım çevrelerin elinde oyuncak olan siyasi ortamın tekrar tesisi ile bu hayata geçirilemez. Birilerinin ısrarla Türkiye'yi artık sığmadığı eski kabına sokma çabasını ve niyetini gören millet bu oyunu da böyle bozacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA