Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Se filo, koukla mou, Marina mou

Evet, seni öpüyorum bebeğim... Sevgilerle...
Küçük bir Rum kızı, Marina Sözde (soyadı Türk soyadı), İstiklal Marşı okuma yarışmasında Beyoğlu ilçe birincisi olmuş. Şimdi İstanbul çapında il yarışmasına katılacak.
Tamamını okumuş. Hiçbirimiz bilmeyiz ilk iki "kıtadan" sonrasını! Marina ezbere biliyor. Bizden iyi biliyor.
Okurken de hem ağlamış, hem ağlatmış.
"Me stavronoun" dememiş, beni çarmıha geriyorlar diye ağlamamış. (Belki de sözlerinin basın tarafından çarpıtılacağını, Türk-Yunan ilişkilerini bozmak için uygun bir zaman kollanıp "servis edileceğini" sezmiştir canım! "Me stavronis" deyimi, "bana sıkıntı çektiriyorsun" anlamına gelir, "mecazi" bir sözdür... "Me tiranas" dese, daha da yaygın bir deyim kullansa, bundan "Türk devlet adamları tirandır" yani zorba ve zalimdirler anlamını mı çıkaracağız?)
Tam kırk ilkokulun öğrencisi arasında birinci olmuş. Okulu da Zapyon İlkokulu, öğretmeni Damla Hanım.
Çünkü küçük Marina, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.
Marina'nın babası Türk ordusunda askerlik yapmış, Türk devletine vergi ödüyor.
Benim bu ülkede, bu topraklarda ne kadar hakkım varsa, Marina'nın da o kadar var!
Söyleyin bakalım, futbol maçlarında İstiklal Marşı'nı bozarak, katlederek söyleyen lumpenler mi daha iyi vatandaştır, onu baştan sonra ağlayarak okuyan küçük Marina mı?
Söyleyin bakalım, ben mi daha iyi Türk yazarıyım, Türkçe şiir yazan ve yayınlayan sevgili Soula Özprodromos mu? (Bu hanım kızım evlendi, soyadı değişti ama yenisini bilmiyorum, yıllardır görmedim, eskiden çalıştığım bir gazetede tanıdım onu...)
Gönül ister ki, Yunanistan'da da benzer bir yarışma düzenlensin ve "onların" milli marşının yazarı Dionisios Solomos'un şiirlerini okuma yarışmasında da Gümülcineli ya da Dimetokalı bir Türk çocuğu birinci olsun.
Aklıma, Yunan ordusunda, evet, Yunan ordusunda Almanlar'a, Wehrmacht'a karşı dövüşürken ölen kırk kadar Türk geliyor...
1941 yılında Alman faşistleri tarafından öldürülen Türk çocukları...
Yüzünü bilmem, adını yeni öğrendim, İbrahimoğlu Mehmet örneğin...
Biz dövüşmedik. Onlar direndiler.
Yüzünü bilmediğim Mehmet Amca mı daha kahraman, "ya Almanlar kazanırsa" diye faşizme koşulmanın hazırlıklarını yapan Milli Şef yönetimi mi?
Büyüyünce Marina'ya sorarız, o bizden daha iyi bilecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA