Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kürt Partisi saçmalıyor

Adı dönem dönem değişiyor, kapatıldıkça yeniden kuruluyor, "parti kapatmakla hiçbir sorunun çözümlenemeyeceğinin" canlı kanıtı oluyor... İsteyen "halkız biz yeniden doğarız ölümlerde" falan diye devrimci hamaset de yapabilir, zevkine kalmış.
Adının şu andaki kısaltması çok önemli değil, yarın ABCÇDP de olabilir.
Herkes biliyor ki, bu parti, Kürt Partisi.
Yasak olduğu için öyle diyemiyorlar.
Ama herkes biliyor ki, bu parti bütün Türkiye'nin değil, belli bir bölgenin, belli bir azınlığın partisi.
Ve, o azınlığın sorunlarından başka da hiçbir şey umurunda değil...
Dolayısıyla, hiçbir zaman ülke çapında iktidara gelemeyeceğini kendisi de pek iyi bildiğinden, ülke çapında sorunlar üzerine hiçbir önerisi, programı, politikası, tavrı yok.
Muhalefette bulunan bir siyasi partinin, hani tıpkı CHP'nin yaptığı gibi, ekonomi, sağlık, eğitim vs. gibi konularda somut bir çözüm önerisi olmasa bile, ne yapacağını bilemese bile hiç olmazsa bol keseden atması, palavra sıkması beklenir, bunlar ona da tenezzül etmiyorlar... Bu bir zaaf mıdır yoksa tutarlılık mı bilmem ama, Kürt Partisi'nin derdi, varsa yoksa kendi derdi...
İşte bakınız, anayasa değişikliği tasarısında hükümete destek vermek için öne sürdükleri koşul, seçim barajının düşürülmesi...
Öyle yüzde 5'e falan da değil... Yüzde 3 istiyorlar!
Ya da "beş ilde, ilde bile değil, 'seçim çevresinde' birinci çıkan parti, ülke genelinde barajı aşmış sayılsın" diyorlar.
Başbakan da kendilerine "yok devenin pabucu" demiyorsa, kibar adamdır.
Oysa seçim barajı meselesi, basındaki muhalefet bülbüllerinin, "CHP medyasının" ısrarla öne sürdüğü gibi bir anayasa meselesi değil, bir yasa sorunu.
Seçim sistemi ya da baraj konusu, anayasada yer almaz! Bu, kanunla düzenlenecek ayrı bir konudur!
Hükümet bu tuzağa düşmediği için işitmediği laf kalmadı.
Yoksa bunlar, Almanya'nın 1919-1933 dönemi gibi, ünlü "Weimar Anayasası dönemi" benzeri yirmi partili bir meclis, zırt pırt kurulup kurulup bir türlü ayakta duramayan zayıf hükümetler ve siyasi "kaos" mu istiyorlar? (Aydın Doğan ve TÜSİAD öyle istiyorlar da...)
O kaostan tıpkı Almanya örneğindeki gibi "Türk faşistleri" baskın çıkarsa görürler günlerini ama!
Kürt Partisi'nin bir diğer önemli derdi de, lafı hiç eğip bükmeye gerek yok, ne yapıp yapıp, Er Ryan'ı kurtarmak gibi, "Apo'yu kurtarmak"...
Bunlardan öteye gidemediği için de, Kürt olmayan hiçbir vatandaş ona oy vermeyi düşünmüyor işte... Yazık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA