Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Ayşe'nin kızı

Bizim Ayşe'nin kızı Şafak milletvekili seçildi. "Bizim Ayşe" dedim, çünkü Ayşe'yi gazeteci eden "eleman aranıyor" ilanını Nokta dergisinde ben kendi elimle yazmıştım.
Yıl 1986. Ayşe de 12 Eylül zindanlarından yeni çıkmıştı. Bana ufak tefek yanlışlar yapmış olsa da severim, dünya ahret bacımdır, nice anılarımız vardır. Gayretli kadındır.
Ayşe'nin kızı Şafak kaza geçirmişti, biliyorsunuz, kızcağız sakat.
Anası sosyalistti, o memur partisini tercih etmiş. Tekerlekli iskemleyle meclise geldi, Ergenekon örgütünün ve genel başkanının emirleri doğrultusunda yemin etmeme hakkını kullandı, fakat Atatürk devrimleri uyarınca kılık kıyafeti sorun oldu.
Çünkü kadın mebusların meclise "tayyöretekle" girmeleri şart. Kızcağız pantalon giymiş tabii protez bacağını gizlemek için, çıkarttırmışlar, etek giymek zorunda kalmış, ortaya üzücü ve sevimsiz bir görüntü çıkmış.
Bu olay üzerine utanmışlar, şimdi pantalonu serbest bırakacaklarmış!
Şafak da girdiği partiyi ve onun temsil ettiği zihniyeti biraz daha yakından tanımış oldu.
Belki Merve Kavakçı ablasını da hatırlamıştır bu arada. Anasına danışıp ona yıllarca eziyet eden Kemalizm hakkında bilgi almadıysa keşke Engin Amca'sına sorsaydı...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA