Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Hikâyeleri hikâyedir

Bu tür haberler, satışları dibe vurmuş bazı gazetelerin "esasta emekli memur" olan müşterilerini hiç olmazsa bir süre daha ellerinde tutmaya yararlar...
Haber şu, bir araştırmanın haberi : "CHP'nin köşk adayı kim olabilir?..."
Evet, adayları olacak tabii. Okuyan emekli, hani bir zamanlar Yasemin Kumral'ın "Bim Bam Bom" şarkısındaki buldumcuk kız gibi sevinecek, çatlasın düşmanlar, benim de artık bir adayım var!
Sağır sultan bile biliyor: Cumhurbaşkanlığı seçimini AKP'nin adayı kazanacak.
Seçim 2012'de de olsa, 2013'te de olsa, 2014'te de olsa, AKP'nin adayı kazanacak.
AKP ister Recep Tayyip Erdoğan'ı aday göstersin, ister Abdullah Gül'ü, isterse Hacı Mehmet Efendi'yi, kimi gösterirse o kazanacak. (Propaganda yapmıyoruz, tesbit yapıyoruz.)
Ama başka adaylar da çıkacak tabii (örneğin şu günlerde Fransa'da maç Sarkozy ile Hollande arasında oynanıyor ama sağcı aday Le Pen'den solcu aday Melenchon'a kadar, kazanmaları sözkonusu olamayacak birçok figüran da var sahada...)
CHP de elbette bir aday gösterecek, göstermiş olmak için. Göstermemiş olur mu? Hiç olmaz.
Üstelik, toplayacağı oy yüzde 26'yı geçerse, amigo gazetelere "CHP oylarını arttırdı" diye çığlık atma fırsatı çıkacak. (Öyle utanmaz herifler ki, İstanbul belediye seçiminde Kılıçdaroğlu yüzde 39 alınca "kazandı" havalarına girmişlerdi, oysa karşı tarafın oyu yüzde 53 olmuştu!)
İşte bu aday kim olsun diye bir anket yapılmış CHP çevrelerinde.
Bu elbette "resmi" değil, "bilimsel" hiç değil ama genel eğilim hakkında bir fikir de veriyor.
Katılanların hiçbiri, evet, hiçbiri Kılıçdaroğlu dememiş. (Alay edince Kılıçdaroğlu çok bozuluyor, o nedenle yorum yapmayacağım.) Yüzde 29, Eskişehir ilimiz dışında kimsenin tanımadığı Yılmaz Büyükerşen'i öne sürmüş. (Bu ismi, ileride belki lazım olur diye, bir kenarda sürekli tutuyorlar.)
Yüzde 18, bütün olup bitenlere ve herşeye rağmen Deniz Baykal demiş.
Derin devletin adayı Emine Ülker Tarhan, yüzde 15 toplamış.
Olup biten hiçbir şeyin farkında olmayan hakiki gabiler de yüzde 7'yle Hikmet Çetin demişler...
Hayret, Bülent Ecevit'e oy çıkmamış. (Merhum Ecevit beyin kanaması geçirdiğinde partisinin oy oranı sıçrama göstermişti!)
Fakat daha da matrak bir şey olmuş: Ankete katılan CHP seçmeninin yüzde 7'si, aday olarak Hüsametin Cindoruk'u görmek istiyor!
CHP adayı bir Hüsamettin Cindoruk... Demirel'in, özellikle Mehmet Haberal aracılığıyla "CHP'ye çengel attığı" söyleniyordu, çengelin sivri ucu yerine oturmuş galiba!...
Bu size yeterince matrak gelmediyse, en sona sakladım, daha da matrağı var:
Ankete katılan CHP seçmenlerinin yüzde 8'i, CHP adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı gösteriyor!
Vallahi billahi doğru söylüyorum.
Şimdi, son kitabıyla amigo basında birçok çapsızın gönlünü fetheden Osman Ulagay da otursun, bunlardan "hikâye" beklesin.
Hikâyenin feriştahını yazmışlar da Ulagay farkında değil.
Kara mizah öyküsü müdür, komedya mıdır, tragedya mıdır, artık bilmem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA