Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

M-KA 1923, bekleme yapma!

Adamın biri, çok Atatürkçü olduğu için, kendine ilginç bir otomobil plakası edinmiş: M-KA 1923... Aydın Doğan'ın gazetesi iftiharla takdim ediyor.
Yok, Türkiye'de değil, Almanya'nın Münih şehrinde. Dört yıldır böyle gezermiş. Münih Belediyesi'nde çalışıyormuş.
Böylece milli bir vazifeyi de yerine getirmiş, dost düşman bütün Bavyeralılar'a büyük önderin ilke ve devrimlerini tanıtmış oluyor. Darısı Berlin, Hannover, Düsseldorf, Mannheim gibi diğer Alman şehirlerinde yaşayan vatandaşlarımızın başına. "Bochum" gibi biçimsiz yerleri karıştırmıyoruz.
İsveç'in "Göteborg" kentinde yaşayan vatandaşlar da ne halt ederler, bilemem artık. (Berlin'in Moabit bölgesinde, Tegel Havaalanı yolundaki "Sickingenstrasse"de oturan Türk varsa oradan hemen taşınsın, her geçtiğimde gülüyorum, taksi şoförü de şaşırıyor.)
Atatürkçü vatandaş plaka olarak aslında "1881" istiyormuş ama bunu daha önce başkası aldığı için 1923'le yetinmek zorunda kalmış.
Bunu Facebook'ta "paylaşmış", "Atatürk felsefesi" sayfasında üç bin kişi, "Mehmetçik" sayfasında yirmi bin kişi, "Müjdat Gezen" sayfasında da dört bin beş yüz kişi "beğenmiş"...
Hani var ya, "beğen" yazıyorlar, oraya tıklıyorsun, beğenmiş oluyorsun...
"Levent Kırca" sayfasında kaç kişinin beğendiğini ne yazık ki öğrenemedik.
Lakin ortaya küçük bir sorun çıkmış: Plakayı veren Münih Trafik Müdürlüğü olduğu için, baştaki M harfini ayırmak gerekmiş. Böylece büyük önderin adının, keyfe göre "Mustafa-Kemal Atatürk" şeklinde "tireli" de yazılabileceği ortaya çıkıyor.
Adam kendini "Atatürk'ün torunu" olarak tanımlıyormuş.
Yakında İş Bankası'ndan para da isteyecektir. "Küçük Ülkü" kendine böyle bir plaka uydurmayı akıl edememişti. Ama büyük önder onu "toplu taşımacılığa" yönlendirmiş olabilirdi.
Şimdi bütün "gerici plakalar" tehdit altındadır.
Öyle ya, 11 OG 1299, 34 SA 1909, hatta 09 AM 1950 gibi plakalarla trafiğe çıkanlar kendilerine mukayyet olsunlar.
OG Osman Gazi, SA Sultan Abdülhamid, AM de Adnan Menderes oluyor tabii. Manken hanımlar için de açıklayalım: 1299 Osmanlı devletinin kuruluş tarihi, 1909 31 Mart ayaklanması, 1950 de karşıdevrimin iktidara geldiği yıl.
Böylece cenaze arabalarına da TE 2002 gibi bir plaka verebilirsiniz!
Kılıçdaroğlu da hemen 44 İİ 1884 plakasını edinsin kendine. (44, Malatya,)
Lakin, bu "istediği plakayı almak" özgürlüğü, ülkemize gerici Turgut Özal tarafından getirilmiş karşıdevrimci bir uygulamadır. Eskiden arabası olan parmakla gösterildiği için böyle sorunlarımız da yoktu. Liberalizm bizi bozdu.
Bendeniz yeni bir plaka alacak olsam ne seçerdim peki?
Sevgili Refik Erduran, California eyaletinde oturduğu sıralarda, parasını bastırıp "merhum Refik Halid'in soyadının tersten yazılışını" seçmişti...
Refik Halid'in soyadı, Karay.
İşte size bir yarışma: Bana plaka bulunuz! Kazanana, büyük önderin "baklavalı kazağından" hediye edeceğim, 1937 model, doksan dokuz lira, büyük Atatürkçü Hayrettin Karaca elini öpene satıyordu. O dönemden kalan belgesel filmler hep siyahbeyaz olduğu için gerçek rengi de bilinememişti, siyah-beyaz yapıldı. Eh, bu da bir nevi Atatürkçülük'tür icabında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA