Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bayrakları bayrak yapan üstündeki nedir?

Siz tabii gene işin magazin yanına takıldınız:
Taş, sopa, gaz ve gözyaşı, basınçlı su, itiş kakış... Günlerin bugün getirdiği baskı, zulüm ve kandır, mutlu bir hayat filizlenir kavganın ufuklarından, devrimin şanlı dalgası dünyamızı kaplıyor, falan filan...
"Değdi mi?" diye sormuş bir arkadaş, değdi tabii, değdi...
Hedeflenen sonuç elde edildi. Muhalefet manşetlerine baksanıza:
Bayram zehir oldu...
İktidar dağıttı...
Kışkırtacaksın ki sopayı yiyesin, muhalefete ekmek çıksın.
Amaç bu değil miydi?
Ben bunlara takılmadım.
Ertesi günü kimin ne yazacağı biliniyordu.
Bayrağa takıldım.
Hayır, kızıl komünist bayrağına, kapkara anarşist bayrağına değil. Bu doğaldır, 1 Mayıs günü elbette bu bayraklar taşınacaktır.
Türk bayrağına da takılmadım. Sonuçta bunlar Türk işçisidir. (Ne yani, başından yaralanan lise öğrencisi genç kız, işçi sınıfının mümtaz bir temsilcisi değil midir?) Üzerinde Atatürk fotoğrafı olan Türk bayrağına takıldım.
Yok, Atatürk demeyelim, kalpaklı falan, Gazi Mustafa Kemal Paşa.
Gerçi faşist bürokratlar kızıyorlar,
"Mustafa Kemal demeyin" diyorlar ama öyle. Yüce önderin ismini bu saatten sonra "Ahmet Selahattin Paşa" yapamayız ki...
Bu resimli bayraklar, son yıllarda her milli bayram yaklaştıkça kaldırım kenarlarında satılır, bayrakçı esnafı da yolunu bulur oldu.
Yalnız milli bayramlarda değil, Ergenekon örgütünün parmak attığı "cumhuriyet mitingleri" vesilesiyle de satılmıştır.
İmdi... Türk bayrağının şekli ve özellikleri kanunla belirlenmiş midir? Belirlenmiştir.
Türk bayrağının üzerine herhangi bir resim, yazı vb. eklemek, bayrakta herhangi bir "tahrifat" yapmak suç mudur? Suçtur.
Bir Türk bayrağı alıp serigrafi atölyesine götürsem, üzerine kendi resmimi bastırsam, alıp elime sokakta dolaşsam, beni içeri tıkarlar mı? Tıkarlar.
Kendi resmim değil de, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, aklınıza kim gelirse, kim olursa bastırsam tıkarlar mı? Tıkarlar.
İnönü resmi olsa? Gene tıkarlar.
O zaman bayrağın üzerine Atatürk resmi koyunca niçin tıkmıyorlar?
Atatürk olduğu için.
"Kişiye özel kanun" hukukun temel ilkelerine aykırıdır ama biz çıkarırız. Çünkü biz bize benzeriz. O zaman bayrak yasasına da "Atatürk resmi konabilir" diye bir madde ekleyiniz de tosunlar suçlu duruma düşmekten kurtulsunlar.
Bayrakları bayrak yapan da üstündeki kandı eskiden... Brezilya milletinin kanı bu hesaba göre yeşil, sarı ve mavi aktığına göre bunu değiştiriniz. O pek hamasi şiiri şu şekle sokunuz da çocuklara öyle ezberletiniz:
Bayrakları bayrak yapan üstündeki Atatürk resmidir! (Bakınız, "hem Kemalist hem sosyalist nasıl olunabiliyor" diye sormadım. Çünkü olunur diyecekler.) Takrir-i Sükûn Kanunu'ndan sonra, 1925'ten taa altmışlı yıllara kadar kutlanmış herhangi bir 1 Mayıs'tan örnek getirsinler, yazımı geri alayım.
"Bahar ve çiçek bayramı" demedik tabii... 1935 yılında öyle yapılmıştı.
Fakat hani şu pis ve gerici Osmanlı İmparatorluğu'nda 1909, 1910, 1911 ve 1912 yıllarında "işçi bayramı" olarak kutlanmıştı, İttihat ve Terakki darbeyle gelip de yasaklayana kadar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA