Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kaybedeceksin, üzülme

Sevgili kardeşim Can Ataklı'yla uzun süredir görüşemedik, ilk karşılaştığımızda bana "birtakım tatsız sitemler edeceğini" yazmıştı, hep bekliyorum.
Bu arada ikinci kere boşanmış, üçüncü kere evlenmiş de bu yaşında bir kızı bile olmuş... Tebrik ederim.
Can bir süredir yazmıyor. "Kızağa çekildiği" yönünde söylentiler var. Gazetesi hükümetle iyi geçinmek istiyorsa Can'ın günahı nedir, orada çok daha "vahşi" arkadaşları gönüllerince hükümete giydirip duruyorlar...
Can'ın belediye seçimlerinde CHP'nin İstanbul adayı olacağı söyleniyor.
Daha önce de tiyatroculuğa heves etmiş, İstanbul'un kenar semtlerinden birinde, kendi gazetesinin deyimiyle "tek kişilik bir dev gösteri" sergilemişti, gidip de göremedik, kaç gece oynadı bilemiyorum.
Muhalif hokkabazlar bu konuda ikiye bölündüler. Kimisi Can'ı destekliyor, kimisi kimbilir hangi avanta beklentisi içinde Mustafa Sarıgül'de ısrarlı...
Oysa "Şişli pastasını" kolay kolay bırakmak istemeyen ve büyükşehire aday olduğunda "iddia dosyalarının yağmur gibi yağacağını" bilen Sarıgül buna hiç de istekli değil. İstanbul sermayesinin adayı, girip de kazanamayınca "biteceğini" iyi biliyor.
Demek ki Can Ataklı'nın ciddi bir şansı var.
Adaylık şansı dedik, belediye reisliği şansı demedik.
Bazı çevreler, Taksim'de olay çıkaran gençleri "İstanbul seçmeni" sanma yanılgısına düştüler... Yanılmayı severler, bu onlar için bir yaşama biçimi olmuştur.
Zülfü Livaneli de, Tayyip Erdoğan'a karşı kaybettiği 1994 seçiminden önce böyle bir umuda kapılmıştı, oyların kendisinde "birleşeceğini" sanıyordu.
Umut muhalifin ekmeği, fakat daha da beteri var: Kılıçdaroğlu, sağını solunu, yolunu izini bilmediği İstanbul'da yüzde 39 oy toplayınca CHP medyası "kazandık" havalarına girmişti (oysa AKP yüzde 53 almıştı...)
Şimdi Can Ataklı kardeşim yüzde kaç alırsa kahraman ilan edilecektir?
Herhalde yüzde 39'un üstü başarıdır. Kılıçdaroğlu da genel seçimde yüzde 20'lerin altına düşmezse koltuğunu koruyabilecektir.
Hükümete muhalif üniversite hocaları da hem yerel hem genel seçimde AKP'nin gene ezip geçeceğini gördüler, AKP oylarında "hiç olmazsa uyarı tadında bir azalma" umuyorlar. "Yüzde 41 isteyeni" bile var.
CHP yeni marifetlerini "Ramazan'dan sonra" gösterecekmiş. Can Ataklı'nın da İstanbul için ne gibi dev projeleri olduğunu öğrenmek isteriz (kuzum şu "dev gösteri" işine benzemesin.)
Örneğin Livaneli'nin "cam şişeleri ayrı, mukavva kutuları ayrı çöp tenekelerine koydurma" gibi Avrupai numaraları vardı... Seçmen iplemedi ama proje projedir.
Ataklı'nın numaraları nelerdir? Daha doğrusu, belediyenin b'siyle uzaktan yakından herhangi bir ilgisi var mıdır ve de olmuş mudur?
Fakat bu, tıpkı Livaneli gibi, milletvekilliği için bir "adım" olabilir. Gider mecliste Oktay Ekşi amcasının yanında oturur. Eski ayları kırpıp kırpıp yıldız yaptıkları gibi işi biten gazetecileri de CHP'den mebus yapmıyorlar mı?
Sevgili kardeşim Can Ataklı'ya bir yandan başarılar dilerken şimdiden "geçmiş olsun, üzülme, hayatta kazanmak da var kaybetmek de" der, gözlerinden öperim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA