Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Yıktırsanıza çocuklar

Çok ayıp, çok. Size hiç yakıştıramadım.
Koskoca Taşkışla orada öylece durup duruyor. Pis Osmanlı'dan kalma gerici bir yapı. Bir benzeri de aşağıda, Gümüşsuyu'nda. Bir benzeri de Maçka'da.
Arslanlar gibi direnip yerine yenisini yaptırmadığınız kışla topçunun, işte bu da avcı taburlarının kışlasıydı. Yan yana sayılır, birbirine çapraz. (Avcı taburunun ne olduğunu askere giderseniz öğreneceksiniz.)
Büyük devrimci İsmet İnönü birini yıktırmış, içine Mühendis Mektebi girip yerleştiği için ötekilere dokunmamış.
Taşkışla, 31 Mart ayaklanmasının asıl merkezidir. Hani şu sizin takvim hesabı bilemeyip bugünkü 31 Mart'larda protesto ettiğiniz 13 Nisan ayaklanmasının...
Çok eskidiği için bu gericilik yatağını şimdi utanmadan bir de restore edeceklermiş. Dış cephe ve bazı iç mekânlar yenilenecekmiş. Altı buçuk milyon liraya.
Taşkışla'ya itiraz etmeyecek misiniz çocuklar? Topçu kışlası yıkılırmış da piyade kışlası niçin yıkılamazmış bakalım?
Yeşil alanlara ihtiyacımız yok mu çocuklar?
Ermeni Mezarlığı'nın yerine lüks apartmanlar yapmışlar, bir de Hilton Oteli, bir de Koç'un Divan Oteli... Tenis alanlarının yerine Hyatt... Siz bunlara aldırmayın çocuklar.
Aydın Bey de boş kalan üç beş arsaya lüks siteler yapmak istiyormuş, siz onlara da aldırmayın çocuklar.
"Yeşil alan lazım" dediysek, İstanbul sermayesinin ekmeğine engel olarak demedik.
En iyisi, burjuvazinin çıkarlarına bulaşmadan, kamu mallarına göz dikmek. "Divan'ı yıktıralım da yeşil alan açılsın" derseniz sonra size ayaklanmalarda kumanya dağıtmazlar, aç kalırsınız de esnafı yağmalamaya kalkarsınız.
Taşkışla'nın yıkılması için de eylem yapın çocuklar.
Bazı profesörler bozulabilirler ama aldırmayın, başbakana düşman kesilen ulema esas olarak sizin yanınızda.
Hem siz eylemleri yaz boyunca sürdürmeyecek miydiniz, sonbaharda da hükümet devrilmeyecek miydi? İşte size mükemmel bir bahane. Teknik Üniversite de oradan başka yere çıkıversin. Ayrıca, Lenin matematik mi okumuştu?
Bakın, stadyumu da yıkıp yeniden yapıyorlar... Ona niçin karşı çıkamadınız çocuklar? Niçin "yıkılsın ama yeri boş kalsın, yeşil alan olsun" diyemediniz?
Çünkü Beşiktaş'ı karşına almak zor, hükümeti karşına almak daha kolay, ondan mı?
Pis Osmanlı'nın gerici eserlerinin ihya edilmesine karşı çıkın çocuklar. Kışlaları halledin, sırada Topkapı Sarayı var. (Dolmabahçe'ye dokunmayın, orası Atatürk'ün sayılır.)
En iyisi, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'u "ele geçirmesini" bekleyin. Sonra da Sarıgül'e Taşkışla'yı yıkması için baskı yaparsınız, bir nevi Lütfi Kırdar olur icabında.
Fakat hazret ya kışlayı yıkıp yerine alışveriş merkezi yapmaya kalkarsa?
Korkmayın korkmayın, ne Sarıgül İstanbul'u ele geçirir ne de Taşkışla yıkılır. Siz de yediğiniz basınçlı suyla ve biber gazıyla kalırsınız. İleride torunlarınıza anlatmak üzere: "Biz eylemi çok sevmiştik..."
Karta kaçınca kitabını yazıp para kazanan bile var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA