Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Atatürk ticareti

Fethiyespor takımı, Fenerbahçe maçına üzerinde "Yüce Atatürk" yazısıyla çıktı. Pankart açmadılar, cümlenin her bir harfi bir oyuncunun göğsünde... Bir tür canlı pankart...
On bir harfli bir cümle seçilmiş, takıma denk gelsin diye. Örneğin "Atatürk kalbimizde" yazmak isteselerdi yedekleri de seremoniye dizmek gerekecekti, bu da kurallara aykırı.
Peki göğsüne yazı yazmak kurallara uygun mu?
Değil. Ama konu Atatürk olunca akan sular duruyor.
Türk bayrağına Atatürk resmi yapıştırarak bayrak kanunu göz göre göre çiğnenince durduğu gibi.
Drogba göğsüne "Thank You Madiba" yazınca da durduğu gibi. Forma çıkaran sarı kart görüyor ama bu yazı "sevilen bir önderle ilgili" olunca ses edilmiyor. (Canım, maç bitince çıkardı denilecektir.)
Fakat bu sefer akan sular durmadı galiba, Drogba'ya ses çıkarmayan federasyon Fethiyespor'u disiplin kuruluna sevketti.
Eh, takımların eline hemen her maçtan önce ota bota adanmış pankartlar tutuşturursanız yerli yersiz, günün birinde iş buraya da varır: Sigarayı bırakma haftasını kutluyoruz... Yaşasın polis teşkilatı... Kan bağışla rahat et... Karayolları bilmem kaç yaşında... Kahraman itfaiye... İçki felakettir...
Federasyonun bu tutumu muhalif basında tepki gördü. "Atatürk bir yerinize mi battı?" başlıklı yazılar yazıldı. Eğer formasına Atatürk ismini yazarsa "Fener'e geçeceğini" söyleyen Galatasaraylılar bile görüldü.
Uğurlar olsun. Güle güle. Geçiniz de Grand Cour'da arkanızdan teneke çalsınlar. Fakat bence Kıraç çiftliğinde kalsanız daha iyi edersiniz, orayı başbakana yeterince düşman bulmuyor musunuz?
İmdi... Fethiyespor bunu niçin yaptı? Ne demek istedi?
Fener formasında (şimdilik) bir şey yazmadığına göre, bu durumda Fethiye Atatürkçü, Fenerbahçe de saltanatçı mı sayılıyor? (Aziz Yıldırım saltanatı konumuz değildir.)
Fethiyespor'un yaptığı "spora siyaset karıştırmak" mıdır?
Evet, bal gibi öyledir.
Ama konu Atatürk...
Konu Atatürk de olsa öyledir. Hatta, daha fazla öyledir.
Yarın Diyarbakırspor da formasına "Apo" yazsın mı? Aaa, olur mu öyle şey?
Yarın Kasımpaşa da formasına "büyüksün Tayyip" yazsın mı? Aaa, olur mu öyle şey?
Yarın Konyaspor da "en büyük Abdülhamid" diye pankart açsın mı? Aaa, olur mu öyle şey?
Ama Atatürk olur. Niçin oluyor? Atatürkçülük Fethiye'nin tekelinde midir?
İyi bari, her maçta İstiklal Marşı söylendiği gibi her takım da göğsüne Atatürk yazsın, arkasından "oyunuzu Kılıçdaroğlu'na veriniz" pankartı da gelir.
Batan Atatürk değil, "Atatürk ticareti"dir aziz ve muhterem kardeşim. Ucuz kahramanlıkla da bir yere varılsaydı "seninkiler" iktidara gelirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA