Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kambura yatıyorlar

Her seçimde bunu yaparlar. Eskiden seçim sonrası yaparlardı, bu sefer seçimden önce başladılar.
Seçimden sonra da birkaç gün sürdürecekler tabii.
Malum iddia... Zülfü Livaneli'nin 1994'te İstanbul'u Tayyip Erdoğan'a kaybedince ağladığı şekilde: AKP seçimde yolsuzluk yapacakmış!
Neden?
Favori gösterilen parti buna niçin başvursun?
İhtiyacı mı var?
Böylesi, "halk cahil, kime oy vereceğini bilmiyor, eğitim şart" demekten daha bir afili de ondan!
Üstelik, sanki pazar günü genel seçim yapılacakmış, bir iktidar değişikliği sözkonusu olabilecekmiş gibi bir hava yaratıp, "koltuktan inmemek için her türlü hileye başvuracağı hissedilen bir parti var" diye çamuru kovayla boca etmek daha kolay.
O kadar gözleri döndü ki, maskara olmak pahasına utanmayı da bıraktılar. Ar damarları paramparça oldu.
Esenyurt ilçesinde 20 adet "evet" mührüyle 312 mavi zarf çalınmış... Yalnızca o ilçede... Başka yerde yok.
Utanmaz herifin biri "YSK yeni mühür yaptırıp dağıtsın, yoksa AKP'den başka türlü kurtulamayız" diyor.
O mühürleri AKP'lilerin çaldığını nereden biliyorsun?
Müneccimle mi ilişkin oldu, Pennsylvania eyaletiyle mi?
Çalınan oy pusulası adedi sıfır... Çalıntı mühürleri nereye basıp da çalıntı zarfa koyacak bunlar, tuvalet kâğıdına mı?
Başka bir utanmaz, "AKP, 2007 seçimlerinde, bu yöntemle seçimlere yüzde 25 oy farkıyla başlatılmıştı" yazıyor. Utanmazın ileri sürdüğüne göre, "seçim sistemine yüklenen bir programla bir parti seçimlere belli bir oranda önde başlatılabilir"miş... AKP yöneticileri YSK'nin sistemine girmişler, program yüklemişler, böylece 2007 seçimini kazanmışlar.
Nasıl Umut Oran düzeysizliğin son noktasına gelmişse (25 Mart günü Erdoğan'ın siyasi hayatının biteceğini ileri sürmüştü), sen de zavallılığın doruklarına çıkmışsın da haberin yok. İstersen gene "halk cahil, eğitim şart" teranesine dön, çünkü o zaman birçok emekli memur bilgiç bilgiç başını sallıyor... Yürekler serinliyor, bürokratlar "bu halk adam olmaz" ucuzluğuna sarılıp yatıyorlar.
1923 yılından 2002 yılına kadar iktidar sizdeydi, en çok önem verdiğiniz konu da eğitim meselesiydi, niçin eğitmediniz şeker kardeşim?
Ya da "bizim toplum mühendisliği projemiz fos çıktı" deyin, rahatlayın.
Bir başka zat, seçim günü sandıkta kaos yaratmak amacıyla 100 kişilik silahlı bir ekibin Ankara'ya geldiğini söylemiş. Söyleyen, Kılıçdaroğlu'nun MHP'den transfer ettiği
Mansur Yavaş. Sazan gibi üstüne atlayıp utanmadan manşet yapan da, liberal geçinen Kemalist gazete. (Bütün tükürdüklerini yalayıp "eyvah, Erdoğan Apo'ya özerklik verecek" yazacak kadar yerlere düşenler de gene kendileri.) Mansur Bey, bu tür numaraları eskiden "sizin çocuklar" yaparlardı, herhalde oradan esinlendiniz. Hani şu olaylı kongrenizdeki "sandığı yıkın" vecizesini hatırladınız mı? Doksanlı yıllar...
Bakalım kurt kimin neresini ısıracak pazar günü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA