Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kediyi göster kediyi

Cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden her kafadan bir ses çıkıyor, bu "kakofoni" dört ay boyunca da artarak sürecek.
Evet, "elektrik kesildi, mühür çalındı" gibi zırvalar üzerine kurulu umarsız "şarlamalar" yerlerini yavaş yavaş bu lafazanlığa bırakıyorlar (duyduğumuza göre Nişantaşı taraflarında, uğradıkları hezimet üzerine "ülkeyi terketmeyi" düşünenler varmış, hiç durmasınlar.)
Oysa mesele çok basit: Ya Erdoğan aday olacak, ya da Gül.
Hangisi olursa olsun, büyük bir ihtimalle birinci turda, daha zayıf bir ihtimalle ikinci turda mutlaka kazanacak.
Bu kadar. Laf bitti.
Ama "bitmiş lafın davasını" dört ay daha bol bol dinleyeceğiz.
O zaman da işin "magazini" öne çıkıyor. En ilginç magazin konusu, CHP'nin kimi aday göstereceği... Kazanacağından falan değil, maksat ağıza sakız olsun.
Müseccel faşistler, Internet sitelerinde "bir CHP-MHP ittifakı" istediklerini açık seçik duyurdular. Öne sürdükleri isimler, Emine Ülker Tarhan, Meral Akşener, Metin Feyzioğlu ve sıkı durun, İlker Başbuğ. (Allah Allah, arslanlar gibi Süheyl Batum nereye gitti?)
İlk üç adayın en küçük bir şansı olmaz. Paşa, eğer "bir manii yoksa", ağır suçtan hüküm giymiş olmak falan gibi, ilk turda bir şey yapamaz ama kalırsa ikinci turu zorlayabilir.
Zorlamakla da kalır işte, hani Mansur Yavaş gibi...
Durumu da tartışmalıdır. Paşayı "tahliye" ettiler ya, bunu sanki beraat etmiş gibi pazarlıyorlar.
Fakat Kılıçdaroğlu "adayımız tarafsız olacak" dedi.
Yani Mustafa Sarıgül değil, müzeden çıkarılacak Deniz Baykal değil, uzunca bir süre kafasında yer etmiş Güldal Mumcu hiç değil, hele o Tarhanlar, Akşenerler falan hiç mi hiç değil.
Eh, kalıyor İlker Paşa... "Kültürlü" aday istiyordu, paşa yüksek okul mezunu, Frankfurt okulu feylesoflarını, Adorno'yu, Horkheimer'i falan da biliyor, daha ne?
Öte yandan "sivil olacak" da dedi, o zaman bu iş yaş. "Kadın olmasını arzu ederim" de demişti...
Afet İnan, Sabiha Gökçen ve Safiye Ayla hayatta olmadıklarına, Mina Urgan ve Türkan Saylan da bizi terkettiklerine göre, en kuvvetli aday Muazzez İlmiye Çığ. (Müzeyyen Senar demeyiniz, o sonradan DP saflarına geçmişti.)
Muazzez Hanım hem Atatürkçü, hem de "tarafsız gibi" duruyor, daha ne?
Kazanması sözkonusu olmaz ama maksat spor olsun...
Acı gerçek şu ki, Kılıçdaroğlu'nun elinde Çankaya'ya aday gösterecek hiçbir, ama hiçbir "sağlam" isim yok!
Dolayısıyla, bendeniz Çankaya sonucunu değil, asıl ondan sonra CHP içinde kopacak fırtınayı ve amigo basının "Kılıçdaroğlu'nu devirme çalışmalarını" keyifle bekliyorum.
Kendisine bir aday önerim de yok değil tabii: Kadrolu genel merkez kedisi Şero'yu göstersin!
Madem ki "zırvalama hakkımız" varmış, kullandık gitti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA