Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

CHP adayı Adnan Menderes

Günün birinde bir CHP milletvekilinin çıkıp da "Adnan Menderes'i cumhurbaşkanı yapalım" diyeceğine, rüyamda görsem inanmazdım.
Gerçi bu Adnan Menderes "aslı" değil torunu, cumhurbaşkanını da milletvekilleri değil halk seçecek ama olsun... Temel'in "kafestedir, sarıdır, öter" bilmecesine "hamsi" cevabını vermesi ve bu saçmalığa "artık o kadarcık fıkra aldatmacası da olacak" açıklamasını getirmesi gibi...
Başbakan kendi partisi içinde bir anket yaptırdı ya cumhurbaşkanı adayını saptamak için, aşağı kalır mı, Kılıçdaroğlu da yaptırmış.
Bu arada, Devlet Bahçeli'nin teklif ettiği "çatı aday" fikrine de soğuk bakıyorlarmış.
Kime sıcak bakıyorlarmış?
Öncelikle Eskişehir'in belediye reisi Yılmaz Büyükerşen'e.
Şimdilik dar alanda bir efsane olarak yaşayan Büyükerşen'i bu şekilde söndürmekte kararlılar...
İkinci sırada Deniz Baykal çıkmış.
Kılıçdaroğlu ve Sarıgül fiyaskoları üzerine ufak ufak sesi yeniden duyulmaya başlanan Baykal'ı bu sefer kesin olarak bitirecekler yani.
Diğer aday adayları arasında Sami Selçuk, İlhan Kesici, Rıza Türmen, Altan Öymen falan da var.
"Aslına rücu eden" CHP'de huylu huyundan vazgeçmeyeceği için İlker Başbuğ da var!
Başbakan yardımcılığı boyunca Demirel'i hayran hayran seyretmekle yetinmiş olan "siyaset dehası" Erdal İnönü'nün ruhunu şad etmek istercesine, Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici de var.
Sıkı durun, "solcu" CHP'nin aday adayları arasında, İstanbullu sermaye sahiplerinin en güzeli Ümit Boyner de var! Bu acıklı güldürüye kendince katkıda bulunmak isteyen "komiki başşehir" Kamer Genç de aradan fırlamış, "beni yapın" demiş.
Çünkü "Erdoğan'ın dengesini en iyi o bozarmış", kendisi böyle diyor.
Memur partisi, memur gazetesinin bazı soluk güllerinin "İlber Ortaylı'yı gösterin" önerisini hiç ciddiye almamış görünüyor, ayıp değil midir?
Bendeniz de, Safiye Ayla ve Sabiha Gökçen hayatta olmadıklarına göre Muazzez İlmiye Çığ'ı önermiştim...
Aklımca şaka yapmıştım, fakat bazı CHP milletvekilleri, cumhurbaşkanı adaylığına Adnan Menderes'i önermekle şakanın kralını yaptılar.
Herhalde Demirel'in çocuğu olsaydı tahta geçireceklerdi...
Bu adayların hiçbiri beni kesmedi arkadaşlar. Daha gülünç, daha alakasız, daha ters, daha olmayacak, daha kazanamayacak isimler mutlaka vardır. Arayıp bulunuz.
Mussolini'nin torunu Alessandra Türk vatandaşı olsaydı CHP adaylığına ne güzel yakışırdı mesela...
Hem kadın, hem alımlı, hem faşist, daha ne?
Benim CHP'ye son teklifim Fatih Ürek.
Hem "kadın aday mı olsun erkek aday mı olsun" tartışması ortadan kalkar, hem de birçok muhalif politikacıyı, özellikle gazeteciyi ne güzel temsil yeteneği vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA