Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Makaram sarı bağlar

Selahattin Demirtaş ikinci tura kalacakmış. Vallahi.
Kim demiş? Pervin Hanım demiş. Pervin Buldan. (Hanım dedim de aklıma geldi, Sabahat Hanım'ın istifa dilekçesi ne oldu yahu, Kılıçdaroğlu top yapıp oynasın diye torununa mı verdi?)
Ne desin Pervin Hanım? "Selahattin cumhurbaşkanı seçilir" diyecek hali yok ya...
TÜSİAD başkanı Haluk Bey daha ortadan gidiyor, "tüm adaylara eşit mesafedeyiz" diyor. "İyi oynayan kazansın" ya da "ben milli takımı tutuyorum" gibilerden "banal" bir kıvırma numarası...
Aydın Doğan'ın askerleri de öyle diyorlar, eşit mesafedelermiş. Kimisi de olaya soğuk bakıyormuş.
Büyük başkanlar öyle demiyorlar ama. (Büyük başkan dediysek Aziz Yıldırım demedik, şurada dalgamızı geçiyoruz.)
Büyük partilerin büyük başkanları biraraya gelmişler, gene bir "büyük uzlaşma" sağlamışlar. Hani komünist sanatçıların Kılıçdaroğlu'yla büyük uzlaşmaları gibi.
Ne hikmetse bizde uzlaşmalar hep büyük oluyor, şunun iki numara küçüğü yok.
DSP başkanı Masum Bey, BTP başkanı Haydar Bey, DP başkanı Gültekin Bey. (Galatasaray başkanı Ünal Bey yok, o teknesiyle geziyor.)
Osman Pamukoğlu nerelerdedir? Neydi onun partisinin adı?
Büyükler Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle biraraya gelmişler, büyük uzlaşmışlar. Ekmeloğlu'nu destekliyorlarmış.
Tamam işte, seçim çantada keklik. (İyi ama Selahattin de ikinci tura kalıyor... Nasıl olacak bu iş? Ekmeloğlu Çankaya'ya, Erdoğan ile Demirtaş da, hani dünya kupasında kaybedenlerin "ikincilik- üçüncülük maçı" oynamaları gibi ikinci tura mı?)
DSP, BTP ve DP büyük ağırlıklarını koyduklarına göre bu iş tamamdır.
Lakin, DYP su koyuvermiş. Ortak deklarasyonu imzalamaktan geri durmuş. Büyük uzlaşmadan çekilmiş.
Bu durumda iş tamam değildir.
Tuhaf... Hayatı boyunca Nur cemaatiyle al takke ver külah olmuş büyük Demirel, Fethullah'ın adayı Ekmeloğlu'na destek vermiyor!
Niçin? Ekmeloğlu hem "Atatürk ilkelerine" hem de "laikliğe" bağlı kalacakmış, büyük uzlaşanlar öyle diyorlar. Daha ne? Büyük kesişme.
Öte yandan, Emine Ülker Hanım da "muhalefete muhalefet" tavrıyla "Ekmeloğlu'nun Gezi ruhunu temsil etmediğini" söylemiş. Gitarcı çocuk vardı Ankara'da, onu göstersinler. Büyük zırva.
Bu acıklı güldürüde, bu hazin komedyada diğer bazı büyüklerin de görüşlerini merak ederiz... Örneğin Doğu Perinçek'in İşçi Partisi kimi destekliyor? Faşist gazeteler Erdoğan'ı desteklemiyorlar, onu anladık da, oylarını kime verecekler? Acaba Türkiye Komünist Partisi merkez komitesi ne düşünüyor? Politbüronun kararı nedir? Kimi destekleyecekler?
Bütün büyükler bir şeyler söylüyorlar, bu büyükler niçin konuşmuyorlar? Örneğin "burma bileziğin içinden doğan güneş partisi" hiç ağzını açmayacak mıdır?
Yoksa 10 Ağustos günü muhalefetin yaşayacağı "büyük fiyaskoda" sorumluluk payı istemedikleri için mi? Büyük temkin.
Büyük atarsan civcivler yiyemezler, bunu biliyorlar, Kılıçdaroğlu'na da öğretsinler. Büyük eğitim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA