Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

İskoçyalı Atatürkçüler

Bu yazıyı yazmaya oturdum, İskoçya'daki referandumun sonuçları henüz belli değil... İskoçya bağımsız oldu mu olmadı mı, şu anda bilmiyorum.
Çünkü benim ilgimi daha çok " bazı Türkler'in olaya bakışı" çekiyor!
"Kürtler'den fazla Kürtçülük yapan" bazı Türkler "sırada kim var" diye sordular, Katalonya mı, Basklar mı yoksa "bizimkiler" mi?
Padanya'yı (kuzey İtalya), Valonya'yı (güney Belçika) ve Korsika'yı unutmuşlar.
Bu adamlar aynı zamanda Tayyip Erdoğan'ın yeminli düşmanları. Abdestsiz namazsızdırlar ama Fethullah Hocafendi'nin yeni müttefikleridirler.
Fakat daha da ilginç olan, İskoç bağımsızlığını destekleyen bazı Kemalistler!
Evet, yanlış okumadınız.
Evvelce, Cezayir bağımsızlığına karşı çıkan bazı Atatürkçülerimiz görülmüştü. Epey mesafe katetmişler anlaşılan, gelişerek değişmişler. Bakın ne diyorlar:
"İngiliz hegemonyasına, sömürüsüne, kraliçe annelerinin vesayetine yeter diyerek bağımsızlık için 'yes' diyen İskoçlar'a, emperyalizmin sömürüsüne, köleleştirmesine, her türlüsüne karşı duruşu temsil eden, dünya milletlerine bağımsızlık ve hürriyet mücadelelerinde meşale olan Gazi Mustafa Kemal'in torunları olarak destek olmalı, omuz vermeli, arka çıkmalıydık!"
Vaauuvv...
A be iki gözüm, öyleydi de burada otuz bin kişi neden öldü? Bu düşük yoğunluklu iç savaş otuz yıldır neden sürüyor?
İskoç bağımsızlık lideri Alex Salmond'la "gönül beraberliğiniz" olduğunu söylüyorsunuz da Apo'yu niçin öldürmek istediniz?
İnsanlara niçin dışkı yedirdiniz, köyleri niçin yaktınız? "Bağımsızlık ve hürriyet meşalesi" Gazi Mustafa Kemal'in devrinde niçin Dersim'de insanlar mağara kovuklarında fare zehiriyle yokedildi?
Pardon, bazı Kürtler de "Türk hegemonyasına, sömürüsüne, cumhurbaşkanı babalarının vesayetine yeter diyorlar, bağımsızlığa 'ere, bele' diyorlar" da hani, o bakımdan yani... Yoksa siz kendinize mi Müslüman'sınız?
İskoç bağımsızlık isterse ulan helal olsun, Kürt bağımsızlık isterse bin üstüne tepele! Öyle mi? Çünkü biz bize benzeriz efendiler.
Bakın eloğlu referandum yapıyor, kimsenin burnu bile kanamıyor. İngiliz ordusu ağzını açmıyor. Bizim burada da bir referandum yapalım mı?
Bunu en önce Kürt ayrılıkçıları istemezler, çünkü sonuç "hayır" çıkacaktır. Kürt seçmenin çoğu da AKP'ye oy veriyor. Çözüm sürecini de destekliyorlar. Çözüm süreci demek, "Türkler'e sırt çevirerek değil, onlarla anlaşarak, onların onayıyla, yardımıyla kalkınma" demek. Çoğu ayrılmak istemiyor. Aha kendileri söylüyorlar: "Kişi başına geliri on beş bin dolar olan ülkeyi bırakıp kişi başına geliri bin dolar olan devlet kuracak kadar enayi değiliz!"
Bazı Kemalistler, Fethullahçı ve Kürtçü bazı gazeteciler ve üniversite hocalarıyla hem aynı çizgiye düştüler hem de çelişki kumkuması olup çıktılar ki, bak bak gül, biraz dinlen gene gül.
Onlara biraz da İskoçça öğretelim, belki gönül muhabbetinde lazım olur: Birçok İskoç "yes" demez, onun yerine "aye" kelimesini tercih eder. Denizcilikte de kullanılır: Aye aye sir!
Hani sonra herif "benimle emperyalist İngilizler'in diliyle konuşma" demesin de üzülmesinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA