Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Yolunu bilen gitmemezlik etmesin

Bayramda konu çok, hangi birini yazalım: Çatıdan kız çocuğunun üstüne düşen keçiyi mi, yoksa yaşlı amcaya çifte atan boğayı mı?
Yok, güzel şeyler yazalım. Kimseyle dalga geçmeyelim. Olumlu şeyler yazalım:
Pazar günü, Gezi Partisi'nin birinci yaş günü kutlanacak!
Parti bir yaşını doldurmuş. Allah analı babalı büyütsün.
Anasını tanımıyorum, babası Reşit Cem Köksal.
Bu çocuk Ankara'da "heavy metal" gitarcısı. Yabana atmayın, heavy metal müziğinin efsane ismi Joe Lynn Turner ile birlikte sahneye çıkmışlığı var.
Tam "benim emekçi halkıma" uygun bir ikili.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi savaşa sokacağını iddia eden kart sosyalistlere uyar mı bilmem. Bence onlar Portofino şarkısında falan kaldılar.
Bu parti, kuruluş yıldönümünü, on iki günlük bir gecikmeyle bu pazar İstanbul'da kutlayacak.
Tandoğan Meydanı o kadar kalabalığa dar gelmiş olmalı. Üye sayısını falan bilemiyoruz ama kutlama alanı olarak Validebağ Korusu'nu seçmişler.
Waaoow, a kind of ruksih- Turkish Woodstock, man!
Ot da var mı oğlum, ot? Yoksa sentetik mi takılırsınız?
Gezi Partisi belediye seçimlerine katılmadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu'nu destekledi mi, onu da bilmiyoruz. (Sahi ya, iki ay önce Ekmeleddin İhsanoğlu diye bir adam vardı, hatırladınız mı?)
Gezi Partisi, "programlarını ve faaliyetlerini insani değerler üzerinden" oluşturuyormuş...
Değerleri anladık da, o programlar nelerdir (program değil programlar, puan ya da puanlar gibi) ve de bir yıl içinde hangi etkinliklerde bulundunuz, onu öğrenemedik.
Ayrıntılara girelim öyleyse: Gezi Partisi, "özgürlük, demokrasi, insan hakları, bağımsızlık ve adalet kavramları çerçevesinde hareket ederek siyasal zeminde ortak bir dil oluşturmayı" amaçlıyormuş.
Ayol gitarı görse mitralyöz diye karakola götürür ama o kadarını Kılıçdaroğlu bile amaçlıyor!
Parti, farklı illerde teşkilatlanma çalışmalarına "hızla" devam ediyormuş. Sosyal sorumluluk projelerine zaman ayırıyormuş. Parti politikasını da "sokakta halka sorarak" yazıyormuş. Taksim çevresinin, Gezi olaylarında yüz milyon liradan fazla zarar eden esnafına da soracaklar ve uygun cevaplar alacaklardır elbette.
Gezi Partisi, kişiler ya da grupların değil, bir amacın etrafında toplanıyormuş. Bu bir parti olduğuna göre amaç iktidar olsa gerektir. Herhalde bazı küçük partiler gibi büfeciye yetmiş iki lira tost parası takarak ortadan kaybolmak değildir amaçları.
"Kısa zamanda elde edilen bu başarının da gelecekte ortaya çok iyi bir tablo çıkaracağına" inanıyorlar.
Gezi Partisi'nin yaş günü partisi, tekrar hatırlatıyorum, 12 Ekim Pazar günü saat 12.00'de İstanbul'da Validebağ Korusu'nda. Herkesi bekliyorlar.
Lakin, Gezi'de polise taş atan Okmeydanı lumpenlerinin herşeyden önce Validebağ'ın yolunu öğrenmeleri gerekiyor ki etkinliğe katılabilsinler...
Yardımcı olalım: Koşuyolu ile Altunizade arası. Burjuva çevrelerinde Adile Sultan Korusu olarak da bilinir. Yani bir zahmet "karşıya" geçeceksiniz.
Bir de bize "muhalefete şans tanımıyorsun" derler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA