Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Atatürk'ün dili

Osmanlıca eğitimi üzerine geleneksel "gericilik" edebiyatı yapıldı, bekleniyordu. Cahil gazeteciler ve komedyenler dalgalarını geçtiler, kafalar iyice karıştırıldı. Oysa mesele "mezar taşı" değildi, o bir simgeydi.
Fakat hiçkimse "çocuklar hiç olmazsa Atatürk'ün Nutuk'ta kullandığı dili anlayacak kadar öğrensinler" görüşüme karşı çıkamıyor. Çünkü bu memlekette mevzu-u bahis Atatürk ise gerisi teferruattır! (Aha da Osmanlıca yazdım.)
İleride hukuk okumak isteyen lise öğrencileri de bu derse ihtiyaçları olduğunu belirttiler, laf bitti.
Bu arada, "dersi kim verecek" sorusu da ortaya atıldı. Edebiyat öğretmenlerine Osmanlıca eğitimi verilecekmiş, ki onlar da çocuklara aktarabilsinler...
Bu memlekette Türk dili ve edebiyatı öğretmeni geçinenler, yani en az dört sene Türkoloji okumuş vatandaşlar Osmanlıca bilmiyorlarsa ve "yardımcı kurstan" medet umuyorlarsa, çekiverin kuyruğunu! Kararın ne kadar yerinde olduğunu öğrencilere değil öğretmenlerin hal-i pür melaline bakarak anlayabilirsiniz. Aha da Osmanlıca yazdım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA