Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bir milyon dolarım var

Hanımlara duyurulur. "Ohoo, herif köşeyi dönmüş" dediğinizi de duyar gibiyim.
Vallahi de var, billahi de var. "Sazanlar atlasın" diye de özellikle başlığa aldım. Bakalım postalcı basında hangi kopuk çıkıp "Tayyip vermiştir" yazar diye bekliyorum.
Bir milyon dolarım var, hem de tek kupür, tek banknot.
Ama üzerinde "geçersizdir" yazıyor maalesef: "Nonnegotiable"...
"Herhangi bir Amerikan bankası tarafından çıkarılmamıştır, karşılığı ancak Amerikan rüyasıdır"
diye de yazıyor. Kapı gibi sertifikası da var.
Bu banknot acar Türk basını tarafından "ele geçirilmiş"... Yok, Manisa'da bunu taşıyan iki kişi enselenmiş de basın öyle ilgilenmiş.
İki kişi daha sonra serbest bırakılmış!
Jandarma bunun bir "şaka parası" olduğunu anlamış. ("Ne olur ne olmaz" diye parayı Merkez Bankası'na göndereceklermiş, belki Erdem Başçı bunu görünce sevinip satmaya kalkar da dolar kurunu azıcık düşürür...)
Ama necip Türk basını, tıpkı "CHP kapatılacak" safsatasıyla uçmayı sevdiği gibi burada da uçmuş.
Bir manyak, "koleksiyoncular arasında on binlerce dolara el değiştiriyor" yazmış. Başka bir şaşkın, "büyük kuruluşların bankalar arası alışverişinde kullanılıyor" demiş. Kimisine göre "sadece 32 adet" basılmışmış... Irak'ta yağmalanan bankalardan ele geçirilmiş olabileceğini söyleyen var...
Belki de "dolar dediğin nedir ki, yeşil bir kağıt parçası, basar basar dış borçlarımızı öderiz" demiş olan bir darbeci bürokrat, çaktırmadan eyleme geçmiştir...
Bu parayla dolandırıcılık hiç mi yapılamaz? Yapılabilir tabii. Ünlü dolandırıcı Sülün Osman, kendisini yakalayan polise şöyle demişti: "Kusura bakma komiser bey, bu memlekette Galata Kulesi'ni satın almaya hazır enayi olduğu sürece ben bu kuleyi satarım!"
Yani, Peru parası Sol'u Euro diye almaya hazır yaşlı teyzeler tehlikededirler. (Ünlü emeklilerimizden Ayşe Teyze yutmaz, o işini bilir.)
Unutuyordum, 1 milyon dolarlık banknotu kaça mı almıştım? 5 dolara.
Acaba biz de mi kazıklandık dersiniz?
Düşmanlarıma bir "tüyo" daha vereyim de gene sazan gibi atlasınlar: Bende Mark Twain'in ünlü eserinden uyarlanan, Gregory Peck'in oynadığı filmde kullanılmış 1 milyon sterlinlik çakma banknot da var. Tiyatroda bunlara "butafor" deniyor.
Hatta bendenizde, hani "Kalpazanlar" filminde anlatılan, ünlü kalpazan Salomon Sorowitsch'in bastığı ünlü 5 Pound da var!
Bu "hakiki" üstelik, Sachsenhausen toplama kampından çıkma.
Hani Almanlar, müttefik çıkartmasının nereye yapılacağını bildiren casus Cicero'yu kandırıp ödemeyi bu sahte paralarla yapmışlardı... Onlardan biri işte.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA