Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Ekonomik görüşü bile varmış

O partinin seçim kozu ekonomiymiş! Postalcı gazete öyle diyor.
Hangi partiymiş bu? Oturduğu yerden herkese para dağıtan Kılıçdaroğlu'nun partisi mi?
Yok yahu, MHP!
Meğerse MHP'nin de ekonomik numaraları varmış. Açtık baktık, varmış vallahi. 2001 yılında ekonomiyi batıran adamlardan biri konuşuyor, uyumayın. Nessun dorma!
Birileri Devlet Bahçeli'ye "bak, Kılıçdaroğlu ekonomiden daldı, HDP bile bedava elektrikten sözediyor, sakın geri kalma" demişler, o da bir ucundan kaptırmış.
Yatırım yapanlara vergi indirimi sağlayacakmış. (Büyük yenilik.)
İhracat artışıyla istihdam sağlayanlara da kıyaklar yapacakmış. (Görülmemiş hamle.)
Asgari ücret yükseltilecekmiş. (Panayır pazarlığını izleyemedik, en son kaç liraya çıkmıştı?)
Muhtaç durumda bulunan ailelere "harcama kartları" dağıtılacakmış ama küçük esnafı desteklemek için bu kartlar sadece "oturdukları mahallede" geçerli olacakmış.
Konutu olmayan vatandaşlara sosyal konut sağlanacakmış. (Belki TOKİ falan diye bir örgüt bile kurarlar, bakın bu daha önce kimsenin aklına gelmemişti!)
Çalışanların ücretlerine zam yapılmayacakmış ama bunların gelirleri "ekonomik büyümeden pay alacak şekilde" belirlenecekmiş. (Ben bir şey anlamadım, anlayan beri gelsin.)
Emekli aylıklarındaki artış da enflasyona göre değil, emeklilerin "tüketim kalıplarına göre" sağlanacakmış. (Bakacaklar, eğer ekmeği Beyaz Fırın'dan değil de Halk Ekmek'ten almakta direniyorsan sana zam mam yok!)
Çok da uçuk değil canım, merhum Türkeş bir zamanlar "tarım kentleri" kurmayı planlıyordu... Yani mesela sanayi Bursa'ya yığılacak, Konya'da bir tek fabrika bile olmayacaktı. Amasya silme elma bahçesi, Malatya'nın alayı kayısı ağacı...
Otuzlu yıllarda Heinrich Himmler de benzer özlemler içindeydi. Şu farkla ki, o Bavyera'da tavuk çiftliği işletmeciliğinden geliyordu, bizim başbuğ albaylıktan...
Bahçeli'nin şimdiki önerileri daha az uçuk ama sonuçta "AKP programının gülünç bile olamayan bir kopyası" gibi. Bendenize "İlberci Cem Yılmaz'ın" askerlik anılarını hatırlattı. Hani, er gazinosunda televizyon seyrederken en önde oturan çavuş arkaya dönüp "lan bi susun lan" diyor ve birtakım tehditler savuruyordu... Sonunda, en arkada oturan Saint-Joseph mezunu çocuk "ben de yapacağım" diyordu ya, bu iş ona benzedi.
Sağır sultan bile biliyor ki, MHP'ye oy verecek olan hiçkimse oyunu ekonomi "saikiyle" vermeyecek. "Kürt savaşına devam" demiş olmak için verecek.
MHP barışa da, çözüm sürecine de şiddetle karşıdır. Ve de "savaşa devam"dan başka hiçbir şey söylemiyor, yatırım yapana vergi indirimi gibi müthiş ekonomik atılımlar(!) dışında... Fakat otuz yıldır kazanılamayan bu savaşı bundan böyle hangi mucizeyle kazanabileceklerini de söyleyemiyor.
Eh, Cemil Bayık da bir yandan barış deyip bir yandan savaşa devam ettiğine göre...
Allah onları birbirlerine bağışlasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA