Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Diyenar kartınız var mı?

Bir gün avazım çıktığı kadar bağıracağım: "Yooook, yok, yok kardeşim, yok işte, yoook!"
Çünkü kabak tadı verdiler.
Kart alırsan yüzde on indirim yapıyorlar ama taksit yapmıyorlar. Bir de telefon numaranı bırakacakmışsın, bu şartmış. Faturaya mutlaka yazmaları gerekiyormuş. "Promosyonları olacakmış" da ondanmış...
Birtakım saftırıklar da bu ülkede cep telefonuyla reklam tacizi yasaklandı sansınlar.
Kredi kartı kullanırsan dokuz takside kadar yolu var ama indirim yok. Tercih senin.
Almaya değer bir şey bulman kaydıyla tabii...
Ağızlarda "Diyenar"a dönüşmüş olan çok havalı DR mağazaları, hesapça bir çeşit "Turkish Virgin Megastore" falan olacaktı... (Amazon, Fransa'da koskoca Virgin'i öldürdü, ünlü Fnac mağazalar zinciri bile sallantıda. Amazon hem indirimli satıyor hem de Fransa içine posta parası almıyor, oturduğun yerden tek tıklamayla işi bitiriyorsun, bu rekabete kim dayanabilir?)
Bizde öyle ciddi bir rakibi de yok ama Diyenar çocukluğumun oyuncakçı dükkânı Japon Mağazası'na benzedi çıktı.
Çünkü Diyenar'a doğru dürüst mal gelmiyor. Çünkü satılmıyor olmalı. Çünkü "gençlik" kitap da almıyor, DVD de, CD de...
Varsa yoksa cep telefonu, kılıf, kablo, şarj cihazı, çanta, ıvır kıvır... Bir de oyun konsolu, Playstation, uzaylı canavarlar, çakma şövalyeler... (Yahu geçen gün bir rezillik seyredecek oldum, Ortaçağ'da Avrupa'da bir Japon şövalye dolanıyor, üstelik bir de zenci Lord!)
Diyenar mağazalarında ne doğru dürüst kitap var, ne dişe dokunur film, ne de kayda değer yeni diskler... Müşteri ilgilenmeyecek kadar hışır ya da çulsuz mu, yoksa yetkililer ve sorumlular mı gafil, anlayamadım.
Disk niyetine, hababam "compilation"... En harcıâlem klasikler... Beşinci sınıf Türkçe rock-arabesk... Elde kalmış eski malları da "yeni gelmiş" ayağından tozunu alıp alıp önlere koyuyorlar, yutan yutsun...
Film niyetine, yıllardır raf bekleyen gene eski mallar, fiyat kıra kıra bir türlü tüketemedikleri en moloz yapımlar, eh, birkaç da çocuk ve ebleh filmi...
İngilizce kitap niyetine, dön dolaş, hazırlık sınıfına gidenlere yönelik "Fifty Great Short Stories"... İlaç için Stephen King denilen kaliteli esnafın yeni çıkan piyasa malları bile gelmiyor! (Oysa "esnaf kardeşliği" diye bir şey vardı değil mi)
Türkçe kitap niyetine, memlekette ne kadar faşist yazarcık varsa onların cumhurbaşkanına küfür eden paçavraları, bol bol Gezi edebiyatı, emekli generallerin ya gereksiz anıları ya da Türkiye'yi kurtarma projeleri, koca parası yiyen şımarık burjuva karılarına yönelik "Kocan Kadar Konuş" gibilerden birtakım zırvalar...
Bir ara işin iyice cılkını çıkarıp pasta pusta da satmaya kalktılar ama tutmadı galiba, kaldırdılar. Bakalım ne zaman otomobil lastiği, mukavva kutu ve de kesilmiş ayıklanmış tavuk satmaya başlayacaklar?

***

Efendim? Seçim sonuçları mı? Onları zaten biliyorsunuz.
İki gün kafamızı dinleyelim, söyleyeceğimiz çok şey olacak, merak etmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA