Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Gündüzleri ne iş yapar?

Temel Londra'ya gitmiş... Buckingham Sarayı'nda tören var, kraliyet ailesi balkondan halkı selamlayacak... Temel de izliyor...
Sormuş: "Kraliçenin yanındaki o uzun boylu adam kimdir?"
"Prens Philip" demişler.
"Ne iş yapar?" demiş.
"Canım, kraliçenin kocası işte..." demişler.
"Gündüzleri ne iş yapar?" demiş.
Bizde de Devlet Bahçeli diye bir adam var. Geceleri yatıp uyuyor olmalı da, gündüzleri ne iş yapar?
Mecliste oturur, tıkır tıkır maaşını alır.
Peki başka ne iş yapar? Hiçbir şey. Mitinge katılır, nutuk atar, grup toplantısına girer, demeç verir, yılda bir yaylaya çıkıp kımız falan içer, örse çekiç vurur, bunlar işse eğer...
Koalisyona gel, derler... Hayır.
Biz azınlık hükümeti kuralım, dışarıdan destek ver, derler... Hayır.
Erken seçime gidelim, derler... Hayır.
Ortak seçim hükümeti kuralım, sen de katıl, derler... Hayır.
Bahçeli'nin politikası, iktidar ortaklığından düştüğü 2002 yılından beri hiçbir şey yapmamak üzerine kuruludur.
Öyle ya, hiçbir şey yapmadan oyunu yüzde 13'ten yüzde 16'ya çıkarmıştır! Demek ki bunda bir hikmet vardır.
Şimdi gene hiçbir şey yapmazsa oyunu daha da arttırıp "ana muhalefet lideri" olmak niyetindedir (iktidara gelmek değil, bunun asla olmayacağını kendisi de biliyor.) Eh, bu tempoyla 2027 seçimlerinde falan istediğini belki elde edebilecektir (yaşı da 80 olacak.)
Bahçeli bir şey daha yapar, PKK ile mücadelenin sürmesini ister. Vaat ettiği başka hiçbir şey yoktur.
Fakat şimdi o mücadeleyi de AKP ele aldığına göre, niçin daha fazla seçmenin Bahçeli'ye oy vereceği, hatta geçen seçimde tercihini MHP'den yana yapmış olanların niçin bu sefer de o tercihlerinde ısrarlı olacakları merak konusudur.
Siyasi zavallıların yanısıra bir de siyasi çakallar var: Davutoğlu koalisyon kuramadı ya, görevi iade edecek. Görev "teamül" gereği Kılıçdaroğlu'na verilmeliymiş. Öyle ya, ne de olsa ikinci parti.
Kılıçdaroğlu hemen, güvenoyu alması asla ve kat'a mümkün olmayan uydur kaydır bir CHP hükümeti kuracak ve seçime kadar da seçimden sonra da fiilen başımızda kalacak! (Zaten seçim için "baharda" falan demiş, yani 2016 ilkbaharı)... Yüzde 25 oyla AKP'yi keleğe getirecekler akılları sıra!
Böylece bir yıl kadar tepemizde kalma umuduyla heyecandan tir tir titreyen Kemal Bey de belki o arada şu Kemalingrad kentinin temellerini atar!
"Yirmi beş bin yurt dışı doktoralı gencimizin gazını almak için o kentte genelev de olacak mı?" diye sormuştum. Bu çocuklar gündüzleri Şanghay'dan gelen malları Baku'ya göndermek üzere harıl harıl paket yapacaklar da geceleri ne halt edecekler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA