Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bizimle kafa mı buluyorsunuz paşam?

Deniz Baykal da Devlet Bahçeli "çizgisine" geliyor yavaş yavaş...
Bu çizgi öncelikle devleti gözeten çizgidir ve doğru çizildiği zaman da yararlıdır. (Çizgi yanlış çekildiği zaman faili meçhul cinayetlere, insanlara dışkı yedirmeye falan, yani kısacası faşizme götürür.) Şimdi Baykal da, 15 Temmuz girişiminin "daha önceki askeri darbelerden farklı olduğunu" belirtiyor.
Önceki darbeler "bürokrasi vesayetini korumak" amacıyla yapılmıştı, bu düpedüz devleti yıkmak ve bambaşka bir devlet kurmak için...
O kadar ki, Fetullah'ın kuracağı yeni devletin başkentinin İzmir olacağı bile söyleniyor.
Fetullah başarılı olsaydı şu anda bendeniz de büyük bir ihtimalle toprak altında olacaktım.
"Kozmik" açıdan bu hiç önemli değil, fakat bildiğiniz şekliyle Türkiye Cumhuriyeti de toprak altında olacaktı.
Baykal, bu itibarla "Fetö'nün devletteki uzantılarının temizlenmesinin hayati önem taşıdığını" söylüyor ve partisinin genel başkanının çizgisinden önemli ölçüde sapıyor! Kılıçdaroğlu'nun amacı, suçlulara sahip çıkmak pahasına cumhurbaşkanına ve hükümete saldırmak, o kadar. Siyasi aklı başka şeye ermiyor.
Baykal şu anda CHP'nin başında olmalıydı...
Olacaktı da, "Fetö kasetiyle" devrilmeseydi...
CHP ihvanlarının bu gerçeği artık görüp Kılıçdaroğlu denilen sahte siyasi kahramandan kurtulmaları ve başlarına yeniden Baykal'ı geçirmeleri kendi menfaatleri icabıdır. Ortalıkta başka "dişe dokunur" hiçkimse de yoktur.
Baykal geri gelirse CHP seçim mi kazanacak? Elbette hayır.
Fakat hiç olmazsa sözüne güvenilir, tutarlı bir ana muhalefet lideri kazanmış oluruz.

***
Deniz Baykal'la aşağı yukarı aynı görüşleri paylaşan biri daha var: Eski genelkurmay başkanlarımızdan İlker Başbuğ... Fakat Baykal'da gözlenen devleti koruma çabası Başbuğ'da "zümre refleksiyle" yerini "bürokrasiyi koruma" endişesine terkediyor.
Böylece paşamız "silahlı kuvvetlerde darbe geleneği yoktur" diyecek kadar saçmalayabiliyor!
15 Temmuz askeri darbe değilmiş, "Fetö'nün silahlı girişimi"ymiş.
Sanki o tanklar, helikopterler ve uçaklar siviller tarafından Salıpazarı'ndaki Sarsılmaz fişekçisinden parayla alınmış!
Paşa, "orduyu darbe teşebbüsüne itiyorsunuz ama öyle tedbirler alıyorsunuz ki başarısız kalıyor ve dibe vurduruyorsunuz" diyerek "tersten komplo teorisyenleri" arasında da yerini almış. (Hani bunu yapan ordu değildi?) "Tayyip kendisi yaptırmıştır" diyen manyaklar var ya... Bunu da ABD, özellikle başarısız olmak üzere yaptırmış meğer!
Aman politikaya atılmayın paşam.
Deniz Baykal bürokrasiyi de sizden daha iyi savunur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA