Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Açıkta Bir Şey Görenler Partisi

Bir umutları, MHP'nin AKP'ye "son dakikada" bir kazık atması, cayması, mızıkçılık etmesi...
Ya da Tuğrul Türkeş'in "maraza çıkarması"... Hani şu "idam cezası" konusunda bir kavga çıksa da ayrılsalar... Türkeş'e başkaları da katılsa, iktidar partisi ikiye çatlasa...
Bir mucize olur da anayasa taslağında anlaşamazlarsa... (Başbakan yardımcısı "330'u da geçtiklerini" söylüyor ama duymak istemiyorlar.)
Sanki böyle olursa 2019 seçimlerini de "kurtaracaklar"...
Sanki AKP iktidardan düşecek!
Sanki Tayyip Erdoğan "istikbalini" yalnızca anayasaya bağlamış da, anayasa geçmezse küsüp istifa edecek! Sanki görev süresi bitince yeniden AKP'nin başına geçip, yeniden, bu sefer cumhurbaşkanı değil de "eski usul" başbakan olmasına bir engel var!

***
Bunlar yeterince zavallı umutlar.
Fakat "düştükçe düşmeye" de can atıyorlar, belki de garip bir "mazoşizm" sözkonusu.
Bazılarında yüz surat mahkeme duvarı... Sırf iktidarın dış politikasına vurabilmek için tarihi çarpıtmaya, biryerlerinden "olmayan antlaşmalar" uydurmaya bile utanmıyorlar.
Ve de rezil olmuyorlar, çünkü Murathan Mungan'ın dediği gibi Türkiye'de herşey olursunuz ama rezil olamazsınız!
Bazıları "ottan bottan" medet umar duruma düştü.
Oyları yüzde 0.07'ye inmiş "Ecevit'siz Ecevit Partisi"ni parlatma çabaları... (Artık Hüsametin Cindoruk'un peşini bıraktılar. "Ne yapılabilir" toplantıları "bir şey yapılamaz" sonucuna ulaşarak sona erdi.) "Son seçimde en büyük başarıyı TKP gösterdi" iddiasıyla gençliklerini özleme tripleri...
Başka "parti yumurtlama" çalışmaları da var.
Bazı "egzantrik" vatandaşlar da gazetede isimleri geçsin, fotoğrafları çıksın diye bu konuda onlara yardımcı oluyorlar. (Hani televizyon röportajında kenardan görüntüye girip kameraya kafa gösteren kopiller gibi.)
Geçenlerde bir CHP milletvekili sırtında çoban kepeneğiyle mecliste basın toplantısı yapmıştı da muhalif basın pek sevinmişti, hükümetin tarım politikası eleştiriliyordu!
Bu sefer de çoban partisi kurulmuş.
Bursa'da bir çoban koyun güderken dolunay görmüş, çok etkilenmiş. Dolunay Partisi'ni kurmuş!
Tam 60 ilde de örgütlenmiş.
Bir yandan çobanlığı da sürdüren parti genel başkanı, "amacının meclise girmek ya da mecliste muhalefette kalmak değil, iktidar olduğunu" açıklamış. Dolunay Partisi, postalcı gazetenin tiraj rakamından daha fazla oy toplar.
Sıra geldi "Açıkta Bir Şey Görenler Partisi"nin de kurulmasına. Muhalif basın desteğini esirgemesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA