Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bilinçli vatandaş

Kendi deyimiyle "devrimci 68'li emekli avukat" bir vatandaş acı acı yakınıyor: "CHP'nin 11 bin lira adaylık başvuru bedeli, emekçi ve emekliye 'aday olma' demektir. Bu bedel, kendini sosyaldemokrat addeden CHP'nin tüzük ve programını çiğnemesi demektir. 'Benim diğer düzen partilerinden aslında farkım yok' demektir. Asgari ücret ve emekli maaşı ortalamasının bin beş yüz lira olduğu ülkemizde, bu gelirin altı-yedi katı adaylık bedeli, evrensel 'aday olma hakkının' gaspedilmesi demektir. Haksız, hukuksuz ve adaletsizdir."
Ah yavrum, bize küfür edeceğiniz yerde yazılarımızı okusaydınız, CHP'nin solcu molcu olmadığını vakitlice anlardınız...
1968'de anlamadıysanız eğer! O yıl İnönü Demirel'le anlaşmış, "milli bakiye" sistemini kaldırıp Türkiye İşçi Partisi'nin bir daha meclise girebilmesini önlemişti.
Sonra, Kılıçdaroğlu'nun İP'ye on beş mebus vermesinden daha beter, 12 Mart cuntasının hükümetine başbakan vermişti, o zaman da mı uyanamadın bre şaşkaloz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA