Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Çilem kıza Daihatsu'dan büyük müjde!...

İnsanın yaptığı bir işle kıvanç duyması ne kadar mutluluk vericidir değil mi?.. Ben de kedi olalı bir fare tutmanın keyfini yaşıyorum dünden beri. Hani o kızı, o harika Çilem kızı yazdım ya dün. İşte onun o yakıcı yaşam öyküsü pek çok okur yüreğinde çın çınlamış. Gelen sayısız telefon, mail ve faksta müthiş destekler, iyi temenniler var çünkü Çilem kıza.
Eyfel'e çıkacak
Ve o can kuşa, o dünyalar tatlısı küçük kıza bir de kocaman müjde var. Hatırlayın ne diyordu? "En çok Yeni Zelanda'yı, Paris'i bir de Fransa'yı görmek istiyorum." İşte müjdenin daniskası da bu konuda geldi. Çilem kız temmuzda Paris'e gidiyor davetli olarak. Hem de küçümen yaşta yitirdiği anası Yaşar Hanım'ın ak sütü gibi helal hallerde, çalışkanlığının bir ödülü olarak hem de...
Gidecek; Eyfel Kulesi'ni, Louvr Müzesi'ni ve ille de Euro Disney'i görecek Çilem kız. Nasıl mı? Nasılını şimdi okuyacaklarınızdan öğrenecek ve kuvvetle muhtemel ki sizler de pek sevineceksiniz...
Bravo akıl edenler!..
Daihatsu Firması'nın çok da fazla medyatik olmadan, reklamlarını yapıp, avaz avaz ilan etmeden gerçekleştirdiği bir organizasyonu var. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden yardım ve onay alarak Kütahya, Siirt, Niğde, Ağrı, K.Maraş, Ankara, Düzce ve Isparta ve daha pek çok ilde mevcut yetiştirme yurdundan tam 24 başarılı çocuğumuza bir başarı ödülü gezisi düşünmüş Daihatsu'cu dostlar. Çok da güzel düşünmüşler helal olsun. Marifet iltifata tabidir derler ya zaten...
Ders başarısı
Organizasyon 3 gece 4 gün sürecek, tüm masrafları onlar karşılayacak, çocukların ya da devletin cebinden kuruş çıkmayacakmış.
Bu sene ilk kez düzenlenen sosyal içerikli bu organizasyondaki kriter çocukların ders başarısıymış. Çilem kız da işte bu nedenle, yani okulunun, ilinin, bölgesinin en yüksek not ortalamasını alan, sınıflarını açık ara birincilikle atlayıp mezun olan bir öğrenci malum. İşte bu nedenle o 24 çocuğumuzun 24 ayarlık gezisine katılma hakkı kazanmış Çilem kız.
Güldal Akşit duyunca
Yanlarında 4 de uzman sosyal hizmet görevlisiyle birlikte harika bir geziye çıkma hakkı kazanmış yani. Bu müthiş çocuğun seyahat arzusu yerine geliyor işte. Umarım "İzmir Fen Lisesi'nde okumak" arzusu da yerine gelir.
Bakan Güldal Akşit bu yazıları okuyunca inanıyorum ki beni arar ve "Bu evlat her şeye layık Savaş Bey, madem orada okumak istiyor payımıza düşen yardımı yaparız!" der. Öyle değil mi sayın bakanım? Bu çocuk her şeyin en iyisine layık değil mi gerçekten de?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA